Neznámé hrušky I



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
                     
Paľo. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1739) - 144.125 (?) 
23.10.2013 21:09

Zdravím Vás pane Rosťo! Rýľoval som až do tmy vinohrad, bolo prekrásne počasie a na zajtra hlásia dážď, preto meškám s reakciou na Vašu prvú úrodu. Je skvelá, gratuľujem k prvým plodom! Podľa farby šupky sa zdajú už zrelé. Tvar je trocha baňatejší, typickú hranu na bokoch majú iba niektoré- zrejme vplyvom iného podpníka (dula?) Pôvodné staré hrušky, z ktorých som odoberal pre Vás vrúble, sú štepené podľa vzrastu na semenáčoch, preto boli plody väčšie (priložená snímka z mobilu). Dôležitá je však chuť šťavnatej dužniny a tá je naozaj zvláštna, podobná ananásu. Prenikavú vôňu pri dozrievaní plodov ste už istotne zaregistroval?

Neznáma ananasová hruška z Hlbokého pri Senici.
Neznáma ananasová hruška z Hlbokého pri Senici.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1408) - 179.38 (?), 27.10.2014 10:05

Poslední dvě odrůdy, které visí na větvích jsou Bohemica,...a ta neznámá ananasová odrůda ze Záhorí.V těchto dnech je více času, tak je dooberám.

Asi se nikdo nenajde, kdo by mohl poradit o co se jedná.Zřejmě se nepodaří určit jméno neznámé hrušky.Ananasová hruška ze Záhorí... hned jak jsem se o ní dozvěděl, začal jse se o ní blíže zajímat, a napsal jsem p.Pal'ovi o rouby.Letos druhá úroda naznačila, že se ananasová příchuť do konce listopadu ještě rozvine.

Něco by mohl napovědět vzhled odrůdy, zvláště specifický tvar podobný soudečkovitého,baňatého kosočtverce.Hrubá, hrbolatá slupka s lenticelami napovídá nenáročnost při manupulaci, dobrou skladovatelnost.Tvrdá jak ořech nepadá,...zřejmě proto ji ptáci nechávají na pokoji.Stále visí na stromě, později do konce listopadu na skladě změkne.Strupovitost, ani houbové choroby na plodech ani na listech u mě nenajdete.Všechny listy jsou sytě zelené, zdravě čisté.Letos nebyl ani jeden plod červivý....zřejmě taky pro onu tvrdost dužiny.Co víc si může pěstitel přát,než pěstování nadějné,plastické odrůdy,která nepřitahuje houbové choroby,škůdce...včetně těch opeřených.







Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.138 (?), 27.10.2014 20:53

Vypadá pěkně, je jen škoda, že se tady nedá dát "chuťový a voňavý vzorek".

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika