|
Jak na kvas z hrušek?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 212.130 (?), 9.9.2007 8:37
Dobrý den, dle mého na tom nic není, pálívám z hrušek hruškovici, a dosud úspěšně. Posbíráte hrušky, rozdrtíte, dáte do sudu a kvasíte. Pokud chcete, přidáte cukr nebo med. Záleží jaké ty hrušky jsou. Množství cukru nebo medu Vám poradí každý jinak, to je všude jinak. Někdo cukr prosévá tím rozdrceným, někdo ho rozpustí ve vodě a proleje to. To máte těžké, co kraj to jiný způsob. Já jsem to prolel nakonec až jsem měl ty hrušky v bečce. Dával jsem na 120 l kvasu cca 3-4 kg cukru, v 10 l vlažné vody. Vím že mě někdo napadne, že tak se to nedělá, ale během kvašení jsem promíchával kvas, cca co dva dny. Jsou lidé kteří tento způsob rezolutně odmítají a jsou lidé kteří to praktikují. Pozor si dejte ovšem na měření cukru při konci kvašení, na to jsou hrušky obzvlášť náchylné. To Vám ale poradí v pálenici, kde budete pálit. Nedávejte té hmoty do bečky přespříliš, tak do 3/4, neboť se to kvašením zvedne a vyteklo by Vám to. Tohle je můj způsob, víc Vám nepovím, nejsem nějaký světový pálitel, ale jakmile něco odrbete (nekvalitní ovoce), tak se Vám to projeví na výsledku. Hlavně to dělejte z láskou a vyjde Vám to.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 166.20 (?), 11.9.2007 0:43
Každoročně chutnám pálenku z hrušek u souseda v Hronově, a tak dobrou jsem nikde ještě neměl. Zvláštní na tom je, že kvasí v sudech při severní straně domu, a ovoce stále přidává podle dozrávání na zahradě. Přesto že se všude říká naplnit najednou, mám dojem, že pokut má někdo štěstí a asi to dělá s láskou, povede se mu to. Já kvasy dělám s lákou ale štěstí s hruškama jsem ještě neměl. Ostatní se mi daří, a tak letos přidám hrušky do raných švestek, aronie a možná co zahrada dá, přesto že tomuto druhu pálenek moc lidí neholduje. Každý máme ale jiné chutě, a tak ať si každý vybere to své. VašekB
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 1.251 (?), 20.9.2007 13:12
Já jen přidám, že hruškové aróma je dost těkavé, doporučuje se proto pálit hned po skončení kvašení nebo jestě ne úplně dokvašený kvas, přirozeně jen trochu. Na rozdíl třeba od kvasu ze švestek domácích a podobných plodů, tam je dobré počkat na dokvašení a i potom nechat kvas nějakou dobu uležet.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3
|
|
|
DIY nástěnná závěsná výzdoba vašeho domova
Hledáte nový DIY nápad na výzdobu stěn? Vyzkoušeli jste obrazy, cedule, obrazové koláže, plovoucí po...
Okouzlující pohádkové zahrady, které rozproudí vaši představivost
Zde je spoustu okouzlujících nápadů na miniaturní vílí zahrádky, které rozproudí vaši představivost ...
Skladování a organizace hrnků na kávu: kreativní nápady
Dobře, přiznejme si to! Pokud jste se zastavili až tady, pak jste stejní závisláci na kávě jako já! ...
Geniální nápady na police do koupelny pro dokonalý pořádek
Nezáleží na tom, jak malá je vaše koupelna, každá koupelna potřebuje vyhrazený kus nábytku na ručník...
3 důvody, proč si do zahrady přidat ptačí lázeň nebo fontánu
Vodní prvek je pro vaši zahradu stejně důležitý jako půda a slunce. Co kdybyste do své zahrady mohli...
|
|
|
|