Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Dobrý den, dle mého na tom nic není, pálívám z hrušek hruškovici, a dosud úspěšně. Posbíráte hrušky, rozdrtíte, dáte do sudu a kvasíte. Pokud chcete, přidáte cukr nebo med. Záleží jaké ty hrušky jsou. Množství cukru nebo medu Vám poradí každý jinak, to je všude jinak. Někdo cukr prosévá tím rozdrceným, někdo ho rozpustí ve vodě a proleje to. To máte těžké, co kraj to jiný způsob. Já jsem to prolel nakonec až jsem měl ty hrušky v bečce. Dával jsem na 120 l kvasu cca 3-4 kg cukru, v 10 l vlažné vody. Vím že mě někdo napadne, že tak se to nedělá, ale během kvašení jsem promíchával kvas, cca co dva dny. Jsou lidé kteří tento způsob rezolutně odmítají a jsou lidé kteří to praktikují. Pozor si dejte ovšem na měření cukru při konci kvašení, na to jsou hrušky obzvlášť náchylné. To Vám ale poradí v pálenici, kde budete pálit. Nedávejte té hmoty do bečky přespříliš, tak do 3/4, neboť se to kvašením zvedne a vyteklo by Vám to. Tohle je můj způsob, víc Vám nepovím, nejsem nějaký světový pálitel, ale jakmile něco odrbete (nekvalitní ovoce), tak se Vám to projeví na výsledku. Hlavně to dělejte z láskou a vyjde Vám to.