Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Já samozřejmě netvrdím, že všechny nové odrůdy hrušní jsou špatné, nakolik spoustu z nich znám maximálně podle jména. To co tvrdím je to, že jsem na ně zanevřel (i z důvodu různých podpásovek, které tzv. pokrokoví ovocnáři velice ochotně vůči starým odrůdám dělají- má ultimátní vyjádření jsou ve srovnání s jejich jen slabý čajíček!) Takže ano, zanevřel jsem na ně, ale nikdy jsem snad neřekl, že jsou všechny špatné! nebo snad ano?  Tu jistou zášť si navíc mohu dovolit, odrůdový sortiment, kvalita, chuťová různorodost je u starých odrůd hrušní taková, že opravdu nemám žádný důvod zkoušet a pěstovat ty nové.. Tvrdím jednu věc, starých odrůd hrušní se vzdá jen člověk nedostatečně zbehlý v ovocnářské problematice, i když hodnotíme čistě bez emocí a hodnotíme jen řekněme hospodářský užitek, tak staré odrůdy hrušní z tohoto vycházejí velice dobře!

Že v našich nových pomologiích jsou snad až na Willimasovu, nebo Clappovu popsány jen nové české odrůdy svědčí o dvou věcech. Buď o velké míře diletanství a arogance, nebo o novém náboženském směru, kde novodobými modlami jsou všechny ty Jizery, Eriky, nebo Bohemiky... Já se těmto modlám ovšem klanět odmítám!

           Ing. Fidla

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika