Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ve starém "Rádci z Předmostí" je několik nákresů, ale detailně si to nepamatuji. Jen zlomky. Měla by být rozdělana na "noclehárnu" - hřad a hrabárnu. Hřad může být vyvýšený, vzdálenost jednotlivých latí nevím. Mají být seřazené šikmo vzhůru - jako schody, aby slepice po sobě nekálely. Pod hřady trusník - rovná dobře čistitelná plocha. Slepice se večer nažerou a v noci to jde vše ven. Řešil bych otevíratelný do strany, aby se trus dal vyhrábnout do kolečka. Hřady se doporučují z širších prken, ne kulaté tyče, slepicím se nedeformují kosti. Možnost větrání hrabárny, okna. Zateplení na zimu, alespoň hřad. Hnízda dobře přístupná, v hrabárně. Rozměry a výšku si nevzpomínám. Luxusně možnost přisvícení v zimě, prodloužení dne a snášky. V noclehárně slepice musí vidět, jinak si nesednou. Celé řešit z hlediska občasné desinfekce. Víc nepomůžu.

Viděl jsem jednu nově stavěnou pěknou slepičárnu, ne detailně. Byla řešená tak, že do hrabárny byly dveře s pletivem a dál byl uzavřený prostor. Vnitřní řešení ale neznám.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika