Pro ostatní, na které předešlý odstavec působí tak trochu šarlatánsky nabízím
odkaz na webovou stránku,z níž je následující tabulka.
Ovoce A B C D E F G H
banány 4 3 4 4 4 4 4 3
borůvky 2 2 2 1 2 2 1 2
broskve 3 4 4 3 4 4 4 4
brusinky 3 3 3 3 1 4 3 3
citrony 3 3 3 3 3 4 3 3
gr. jablka 3 2 3 2 3 2 2 2
grepy 3 3 3 3 3 4 3 3
hrušky 4 4 4 3 4 4 4 4
hrozny 3 2 3 3 3 4 3 4
jablka 4 3 3 2 4 4 2 3
jahody 2 3 2 3 2 2 2 2
maliny 2 2 2 3 2 2 2 2
mango 4 4 4 4 3 4 4 4
meloun 4 4 4 4 4 4 4 3
meruňky 4 3 4 4 3 4 4 4
mučenka 4 4 4 4 4 4 4 4
ostružiny 2 3 2 1 3 3 2 3
pomeranče 3 3 3 3 3 4 3 3
rybíz černý 1 1 1 1 2 1 2 1
třešně 3 4 3 3 4 4 3 3
Hodnocené parametry / vliv na:
A antioxidační účinky
B srdeční onemocnění
C rakovina
D neurodegenerativní onemocnění
(Alzheimer)
E MRSA antibiotické účinky
F namáhaný zrak
G mozkové funkce
H cukrovka
Hodnocení: 1 = vysoký přínos, 4 = malý
nebo žádný.
Samozřejmě, že nepřestaneme pěstovat hrušky a jablka ani nepřestaneme jíst melouny, když nám chutnají, ale pokud ještě váháme, zda s pěstováním borůvek začít, nabízí uvedená tabulka další důvod pro.
Rozdíly v množství antioxidattů který má vliv na spalování tuku,a ukládání cukrů v těle blueberry x cranberry je podle zdroje výzkumu nepatrně větší ve prospěch borůvek.Obě podsunuté tabulky vykazují malé nuance.Ovšem nevyšší hodnotu antioxidantu vykazuje černý rybíz.