Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Vracím se k původnímu tématu. Nepovažuji se zkušenou pěstitelkou borůvek, pěstuju je teprve od r. 2009. Přidávám svoje praktické zkušenosti s jejich množením. Loni na počátku léta se mi náhodně ulomil nový výhonek z borůvky. Bylo mi jej líto vyhodit, jen tak jsem jej zastrčila do vlhké rašeliny do kelímku od jogurtu a zakryla PET lahví jako když roubuju okurky. Umístila jsem jej na parapet do rohu, aby nebyl na přímém slunci, zalévala jsem, jak jsem si vzpomněla, méně než 1 x týdně, vždy jen dešťovkou. Sazenici borůvky jsem nepotřebovala, šlo jen o pokus. Řízek při minimální péči během šesti týdnů zakořenil a začal růst, vysadila jsem jej ven do borůvkoviště. Zakořenil a přečkal mírnou zimu a letos mám malý keřík. Povzbuzena úspěchem jsem v létě dala kořenit další řízek, opět zakořenil, ten jsem nevysazovala ven, ale přechovala v bezmrazé místnosti v květináči a letos darovala sousedce.

Letos v květnu krupobití oráželo množství nových výhonů, opět jsem zkusila dát je zakořenit, vše zhnilo, neroste ani jeden. Možná v květnu byly řízky ještě velmi málo vyzrálé?? Takže úspěchy střídavé.  Zdraví Jiřina

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika