Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Samce je dobré opravdu stříhat, ty samice raději moc nestříhám. Samec má totiž spoustu květů, a tudíž i pylu, takže okolní samice zvládně sprášit bez problému i při menším vzrůstu - tedy můžete ho udržovat zhruba tak velký, jako jsou samice. Pokud byste ty samice chtěla i ve větší vzdálenosti od samce, pak je dobré ho nechat pěkně rozrůst, ať je pylu více. Na to je ale lepší mít více samců, kvůli převládajícím větrům. Takže může být malý.

Jinak s tím vyvracením jsem trochu na rozpacích - tato dřevina je doporučována pro spevňování půdy, například ve svazích, a tam, kde by mohly hrozit nějaké posuvy půdy. Kořenový systém má asi obdobný jako u myrobalánu, tedy kořeny jsou všude. Nebo aspoň všude podrůstá. Jednotlivé keře ale možná koření mělce, nebo vytváří jen slabší kořenový bal, a snaží se růst spíše do těch stran a vyhánět ten podrost. Pak by se ti jednotlivci mohli i naklánět, ale dle mého názoru se úplně vyvrátit nemohou, okolní kořeny by se měly udržet navzájem. Ale je to spíš taková úvaha, z dosavadních porozování.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika