Jakou kvalitu palubek na zahradu



host - 211.66 (?) 
24.11.2010 21:02, zobrazeno: 5530x

Poraďte mi prosím, jakou kvalitu palubek ze SECA Borohrádek si mám vybrat. Je to na zahradní boudu na nářadí a dřevo, kterou budu mít hned za domem stále na očích. Cenový rozdíl je v kvalitativních kategoriích A, B, C dos velký A 192, B 174, C 120 Kč/m2. Máte někdo ty C? Jsou na to ještě dostačující, dá se na ně koukat nebo je to už,,fuj". Potřebuju skoro 40 m2 takže to dělá dost cenovej rozdíl. Dík za rady.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
Kytule - (22) - 51.27 (?), 25.11.2010 10:01

Dobrý den, máme ze Seca Borohrádek palubky C na všech stavbách, co v zahradě máme (dílna, domek na nářadí), dokonce z nich máme i podhledy v podkrovních pokojích a přijdou mi pěkné, rozhodně se na to koukat dá. Jednou jsme o víkendu potřebovali něco dodělat a chybělo nám jen pár palubek, pro které jsme zajeli do jednoho stavebního hypermarketu a tam byly v kvalitě A mnohem horší než ty C z Borohrádku. Je to už nějaký rok, co jsme palubky kupovali, tak snad se to nezměnilo. Letos na jaře jsme v Borohrádku kupovali modřínové terasovky také v C kvalitě, docela dlouho jsme na ně čekali, protože o C bylo velký zájem, také byl rozdíl v ceně oproti A poloviční, byl v nich sem tam suk, ale terasu máme krásnou. Pokud pojedete pro palubky osobně, určitě Vám tam rádi poradí a ukážou co a jak, vždy tam byli moc ochotní. Zdravím.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 107.237 (?), 25.11.2010 10:16

Dřevo je potřeba vidět naživo jak vlastně vypadá. Na ven bych použil tloušťku aspoň 20mm.   Gl.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 51.27 (?), 25.11.2010 16:57

Velice záleží na Vaší náročnosti, vesměs je "C o sukách i dost vypadaných, jenže je to přece jen dřevo, jen málokdy jsem měl v balíku popraskanou nebo "spálenou" palubku. Občas jsou oštípaná pera nebo drážky, ale vždy je to použitelné. V Borohrádku jsme poměrně častými hosty a vždy jsem v "C vybral. Je tam velice příjemná obsluha a nikdy nic nebyl problém. Jen je dobré zavolat předem, zda mají požadované množství skladem obzvláště v "C. Na "pohledovou" boudu bych možná vybýral ve fasádních profilech než v klasice, protože jsou lépe řešeny přesahy proti zatečení vody do falce za větru. Přeji mnoho zdaru. J

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika