Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Do konce srpna (v okrajových polohách do půlky srpna) lze provést prosvětlovací řez. Ten by měl být proveden tak, aby se neindukoval již nový růst předčasného obrostu. Vyřezávají se tady především celé přestárlé větve (víceleté) a pak větve silně konkurenční (letorosty ze záložních oček), které by bylo pro vyvážení hmot v koruně nutno odstranit nejpozději na jaře, ale nyní v srpnu a září by braly živiny větvím zastíněným. Vše co děláte by mělo být podřízeno tomu, že lépe osvětlené ponechané letorosty lépe vyzrají (dokončí diferenciaci na vegetační a květní pupeny).

Pro poškozené konce větví je třeba trochu zdrženlivosti. Pokud poškození již indukovalo růst předšasného obrostu, je vhodné zkracovat nad nejvyšší zdravou větvičku předčasného obrostu. Pokud letorost předšasný obrost nemá, stříháme až na jaře. Je to z toho důvodu, že předčasný obrost reaguje v případě tlaku mízy prodloužením, nikoliv tím že by se nám znehodnotila očka potřebná pro vyrašení obrostu v následujícím roce.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika