Černání vařených brambor



host - 175.250 (?) 
6.12.2007 19:58, zobrazeno: 36302x

Zná někdo odpověď na problém černání brambor po vaření nebo již během vaření? Není to prvně již jednou se tento problém objevil. Zakoupili jsme brabory na zimní uskladnění někde z Vysočiny a po uvaření nebo i po vytažení z lednice kdy se odloží k večeři nějaký přebytek vypadají žalostně. Tmavé celé oblasti jasně neohraničené.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 43.27 (?), 10.12.2007 16:47

Některé odrůdy jsou náchylnější k černání. Zkuste je vařit oloupané a do vody přidat trošku mléka.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 154.142 (?), 14.6.2010 20:08

I my jsme zakoupili na podzim brambory odněkud z Vysočiny. A máme stejný problém už od zimy. A je to čím dál horší. Navenek vypadají brambory hezky, ale jen je vytáhnete z vody, zvedne se vám z pohledu na ně žaludek. Něco jako bramborový salát se rozhodně z nich udělat nedá. Poslední zbytky musíme vyhodit. V současné době se projevuje černání i na syrových bramborách. Proč zemědělci pěstují takto nekvalitní odrůdy? Nejvíce nás mrzí, že jsme si nenechali adresu pěstitele. Velice rádi bychom mu jejich produkt poslali k obědu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 176.18 (?), 15.6.2010 1:54

Moje babička říkala, že klíčky z brambor se mají olamovat až těsně před loupáním, ne během uskladnění, že pak brambory při vaření černají. Nemohlo by to být i tím??          

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 147.173 (?), 16.6.2010 14:23

Je to druhem brambor. Ditta a Dali to určitě neudělá. Mám zkusmo z loňska vyskladněno 5 druhů z vlastní sklizně a 1 druh mi to dělá také.Ještě jeden poznatek, běžně přebírám a odkličkovávám i 4x za uskladnění.Max klíček do 1cm musí u mne pryč. Tímto způsobem brambory nečernají. Nejlepší zkušenosti mám s výše uvedenými druhy včetně chuti po uvaření.Sázím je již mnoho let

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Rony - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1084) - 175.250 (?), 16.6.2010 16:33

I já jsem kdysi koupil brambory, které na pohled po uvaření byly přímo "odporné". Obrátil jsem se na odbornou instituci aby řekli v čem problém. Chtěli jenom odrůdu, místo pěstování a to jsem nevěděl. Všechny tyto debaty o chudácích zejmědelcích. Vypadá to tak, že vinu nesu já jakožto blbec, který to koupil.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika