Vzdálenost keřů od plotu

host - 31.1 (?)
15.5.2009 16:53

To je, ale zvláštní zahradník, že vám vysadil také habry. Vždyť vy jste mohli využít jeho habru ke cloně, nebo větru, stejně jeho har bude za chvíli u Vás. A vám už stačily jen nějaké pěkné barevné keříky před něj. Nechápu to.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 2.48 (?), 10.5.2009 22:20, zobrazeno: 12839x

Dobrý den. Zahradník nám vysadil habr a svídu (živý plot) cca 25 cm od plotu souseda. Není to málo? Neměla být vzdálenost od plotu větší? Teď se bojím, aby nedošlo k nějakým konfliktům se sousedy... A ještě možná dotaz k habrům - dočetla jsem se tu na diskusi, že habry hnojit Cereritem a hořečnatou solí, aby měly pěknou barvu. Lze hnojit i sazenice, které byly vysazeny před cca měsícem? Děkuji.

host - 31.1 (?), 11.5.2009 8:08

Zahradník opravdu mohl jít dál od plotu. Kmen za chvíli dost zesílí. Nevím jak jste se domluvili se sousedem. Jestli svou stranu bude si stříhat sám, anebo vy k němu půjdete 2x do roka to ostříhat?. Stříhat z vaší strany nepřipadá tak za 2-3 roky v úvahu. Hnojení je lepší až další rok na jaře. maruš

host - 72.244 (?), 11.5.2009 9:56

dobrý den,

ted si zakládám zahrádku, založil sem vlákno"co k plotu?"a tam sbíral rady.Včera sem ryl pás kolem plotu kam sem chtěl zasadit nějaký keříky a vylítl na mě soused ohánějíc se občanskym zákonníkem, že...

1)kdyby náhodou chtěl někdy dělat podezdívku, tak musim nechat 1Ocm na ní

2)40 cm od plotu v mé zahradě nic nebude, kdyby náhodou někdy plot natíral

myslim, že většinou je to v pohodě, co sem se ptal v okolí, ale vždy se může najít někdo kdo bude dělat dusno...

s pozdravem Tomáš

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 214.234 (?), 13.5.2009 18:58

A jak ty keříky chcete stříhat ze strany souseda, když mezi keříky a plotem neprojdete? To ho budete dráždit tím, že větve keřů budou růst nad jeho pozemkem? A když se mu to nebude líbit tak si je má ostříhat sám?

host - 31.179 (?), 15.5.2009 9:06

Dobrý den, děkuji Vám za všechny příspěvky. Tam kde máme habr, tak si soused zasadil z druhé strany také habr, tak doufám, že tu problém nebude :-) I když soused něco říkal kvůli kořenům, že to máme moc blízko... Ale vzhledem k tomu, že sám má habry zasazené od plotu cca 30 cm, tak si asi nebudeme mít do vyčítat :-) Nebo myslíte, že přece jen může být v něčem problém? Svídu vykopeme a posuneme, soused, přesto, že se zdá být v pohodě, by měl z keřů na zahrádce asi dost nepořádek...

host - 31.1 (?), 15.5.2009 16:53

To je, ale zvláštní zahradník, že vám vysadil také habry. Vždyť vy jste mohli využít jeho habru ke cloně, nebo větru, stejně jeho har bude za chvíli u Vás. A vám už stačily jen nějaké pěkné barevné keříky před něj. Nechápu to.

host - 180.2 (?), 15.5.2009 20:50

Dobrý den. Pokud jsem správně pochopil předcházející příspěvek, tak soused vysazoval svoje habry až potom, co je vysadil tazatel. V tom případě by to nebyl zvláštní zahradník, ale naopak ten, co hodně přemýšlel. Nicméně i tam, kde už jeden živý plot je, tak lze bez problémů vysadit další, protože třeba nebudete mít zájem mít pohled na pletivo či konstrukci plotu, kterou sousedův živý plot pohledově nezakryje. Takových řešení jsem už viděl desítky. Všechno to je o účelu a kompozici. Stanislaw

host - 49.179 (?), 2.6.2009 9:41

Zatím jsem nepochopil, jak tedy zasadit habr daleko od plotu, abych ho mohl stříhat z obou stran. dík

host - 138.55 (?), 4.6.2009 6:02

Mám dvoumetrový habrový plot vysázený padesát centimetrů od plotu a musím ho stříhat ze sousední zahrady. Pokud ho chcete stříhat z obou stran z vlastní zahrady i po deseti letech, doporučuji vzdálenost od plotu minimálně jeden metr.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Péče o jezírko na chtě4.7.2025
Péče o jezírko na chtě3.7.2025
Jak větrat místnost bez okna2.7.2025
Jak větrat místnost bez okna2.7.2025
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz