Cokoli co roste po střeše, střechu ničí. Minimálně tím, že drží vlhkost, krytina špatně vysychá a dřevěné krovy a latě hnijí a jsou více napadány hmyzem.
Řízkovat se moc nedá. Běžný postup je, že se naroubuje na podnož (pochopitelně zakořeněnou) příbuzné rostliny - loubinec pětilistý, který roste běžně. Myslím, že vhodná doba je jaro.
Nicméně... doporučuju rostlinu zakoupit. Mám dům porostlý psím vínem celkem 4 rostliny.
Jedna vlastní výroby, 2 od Starkla a ta poslední zakoupena a naroubována v místním zahradnictví. Ve vitalitě se Starklovi nemůže nic rovnat.
P.S. Nejsem skrytý prodejce Starkla!
Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář (1579) - 13.165 (?),16.9.2007 8:11
Cokoli co roste po střeše, střechu ničí. Minimálně tím, že drží vlhkost, krytina špatně vysychá a dřevěné krovy a latě hnijí a jsou více napadány hmyzem.
Psí víno jsme úspěšně namnožili řízkováním. Z mateřské rostliny jsem nařezal cca 20 šlahounů, nechal 14 dní ve vodě a pak jenom píchl do hlíny u plotu a zalil. Nechytly se pouze 3 ks.
Četla jsem v časopise ,že se utrhne pulmetrovy stonek namočí se do stimulátoru a zapíchne se 40cm do země a zbytek ktery čouha se přikrije sklenicí a nechá až do jara přikrity.
Podle mě se také množí lehce, nechali jsme spoustu větviček v kbelíku s vodou a všechny zapustily kořeny. Teď už je máme zasazené v hlíně a za léto vyrostly tak do 2 m délky. Když jsme nechtěně ulomila větvičku a píchla ji hned vedle do hlíny, tak i ta brzy zakořenila a roste si vesele dál. Takže podle mě je psí víno takový plevel.