Habr - vysadba - pomoc

host - 146.226 (?)
16.6.2007 10:05
A kde je ho hodně? Taky bych potřeboval pár desítek sazenic. Jsem z Jabvlonecka n/N
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 116.213 (?), 8.6.2007 14:17
Milej zlatej za plevel považujete habr akorát vy tak neradte,takový jako vy asi neví co les obnáší,možná jste v lese ještě nic nezasadil ,ale hlavně že víte co je plevel, zřejmě si tento cizí plevel akorát nakácíte do krbu aby bylo čím topit že?my les máme a habr nám v něm nevadí, sázíme smíšený les, ne jen monokulturu smrku, která padne při první vichřici.Do volné přírody musím umět i dát ne jen dloubat do své zahrady.Hezký den!

host - 128.53 (?), 11.6.2007 6:59

Milej zlatej 2., nevim jak tam u vas, ale tady ten PLEVEL  roste temer na kazdym rohu. Naletu je vsude mraky a jiste to tam zadnej majitel lesu jako jste vy nesel zasazet. Roste to podel silnice a vsude mozne, tak mi tadyy necpete do hlavy, ze to tam chodite sazet a starat se o to. Jestli si vsak sazite habr ve vasem lese, je to vas problem, ale kdyz se nalety samy siri do okoli ve stovkach, tak co jinyho nez plevel to je?

Preji prijemny den v lese...

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317), 11.6.2007 11:19
Nehádejte se, to je přece normální, že někde se rostlině daří tak, až vadí, že se jí nemohou zbavit, jinde ji vysazují a cení si jejich dobrých vlastností.
   Můj přítel včelař například vysazuje akáty, zatím s nevelkým úspěchem. Přitom o pár desítek kilometrů jižněji se akáty rozlézají jako kalamitní dřevina.

host - 128.53 (?), 11.6.2007 11:58

V tom pripade se asi shodneme, ze pro vas habr plevel neni, ale pro me, a myslim, ze i pro zdejsi okoli to plevel je... Takze, kdyz ho budu brat tam, kde je nechteni a nad miru, je vse ok? Asi to muzeme uzavrit tim, ze nektere veci jsou pro jednoho cloveka plevelem a pro jineho ne...

host - 146.226 (?), 16.6.2007 10:05
A kde je ho hodně? Taky bych potřeboval pár desítek sazenic. Jsem z Jabvlonecka n/N

host - 128.53 (?), 18.6.2007 6:13
Ja jsem z Liberecka. At se to nezda tak tu v lesich je ho hodne, dokonce i podel cest a tak. Takze zajedte se nekam po okoli podivat, samozrejme tam, kde jsou i listnate lesy. Nalety tam budou, jen mozna nevite, ze je to prave ono ;-) A nenicte nikomu les, pokud si je tam nekdo vysazel a pestuje je tam, nebo tu zase uslysim, jakej jsem barbar.

host - 146.226 (?), 21.6.2007 12:28
Rozkaz :-))

host - 1.252 (?), 28.8.2007 14:32
Zdravím, jen k otázce zda se smí brát habry z lesa...
Jak už zde padlo pro někoho je to plevel, pro jiného cenná lesní dřevina každopádně zákon o lesích hovoří jasně!
289/1995 sb. §20 odst.c) Vyzvedávání semenáčků a sazenic stromů a keřů lesních dřevin je zakázáno a je pokutovatelné od 5000,-Kč do 100 000 Kč. Takže je třeba se zamyslet jestli byste si za tu pokutu náhodou nepořídili krásné kontejnerované sazenice ve školce
Přeji hezký den, Nirvi

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317), 28.8.2007 14:45

Jasně, lepší je přijet s těžkou technikou a les rovnou vytěžit. Za to obvykle nikdo postižený není.
   Nebylo by rozumné domluvit se s majitelem lesa (mnoho jich je restituovaných), že si pár náletových dřevin vyryjete?
   Chápu, že vyzvedávání sazenic lesních  dřevin je nezákonné. Bodejť ne. Údržba a průklest  je však taky povinností majitele.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz