Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Požadavek 5m a stálozelenost splní například bambus. Sám jich mám asi 14 druhů. Od půdokryvných až po vysoké 5 i více metrů. Musíte mít ale k bambusům vztah, na internetu a v diskuzích je plno negativních reakci k pěstování bambusů. Hlavní kritika je směřováná k jejich rozrůstavosti. Výběžkaté druhy (ty vyšší) vyžadují kořenovou bariéru z HDPE fólie hluboko 60-70cm. Jinak se může šířit bez jakékoliv kontroly i 2m za rok. Trsnaté (chovají se jako okrasné traviny, jen se na jaro neseřezávají) nepotřebují bariéru, ale bude zapotřebi více sazenic aby vytvořili cca po 3 letech plnohodnotný plot. U trsnatých je většinou výška 3-4m, dál výška moc nejde. U výběžkatých jsou druhy, které u nás dorůstají 7-8metrů cca po deseti letech pěstování.

Sazenice nekupujte v supermarketech, ale u českých pěstitelů. Zrovna jeden na foru nabízí za odvoz a vykopání 5x3m (plocha). Můžete si je samozřejmě rozsadit do lajny o šíři 1m, méně bych nedoporučil.

O bambusech se dočtete spoustu informací na bambusy-tečka-info

Zmíňku najdete i ve Ferdinandových zahradách, nějaký předposlední díl. Nebo Česká televize viz obrázek.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika