Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pokud se jedná o jetel plazivý, je dobré nejprve sekat jen s mulčováním bez sběru biomasy. Pro urychlení rozkladu biomasy vždy den před sekáním proveďte večer postřik 5%ním roztokem močoviny (případně TM 2% zelené skalice). Tento postřik na stébelnaté trávě pod místem sekání působí jako hnojivo pro růst a nad místem sekání jako hnojivo pro saprofytické bakterie rozkládající jak zelenou hmotu, tak rezidua.  Po nějakém čase vyčešete část biomasy při vertikutaci a tam pak nastoupí anaerobní fáze s fosforem (tedy akce prokvašení se slepičáky). Nakonec pak aerobní stabilizace v přdáváním do klasického kompostu.

Proti včelám je nejlepší jetel sekat obden, aby co nejméně kvetl. Navíc jetel využívá konkurenční výhodu, kterou má na půdách chudých dusíkem. Jako rostlina z čeledi Fabaceae má na koříncích hlízkovité bakterie, které dodávají dusík jemu a nikoliv konkurenčním lipnicím či kostřavám. Tedy těm musíte dusík dodat nejlépe jako ledek amonný s dolomitem a ledek vápenatý (což je cca 70% směsného hnojiva Lovogreen).

Takže už pouhým hnojením a častým sekáním některé rostliny z travní směsi vymizí a jiné posílí.

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika