Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pod keřové drobné ovoce je lepší dřevní štěpka než travní mulč.

K té biodegradaci clopyralidu a fluroxypyru je to hodně diskutabilní. Nikdy nevíte, jaké bakterie se v edafonu namnoží a jestli jim to bude chutnat. Rozhodně ale je lepší tu biomasu s největší koncentrací nejprve kompostovat zvlášť a pak teprve ředit než nejprve ředit a pak počítat s tím, že některé breberky si ta rezidua najdou a pochutnají si na nich. Pro bioremediaci je dobré střídat pak ještě degradaci aerobní a anaerobní. Tedy nejprve trávu kompostovat aerobně, pak surový kompost vmíchat do rozkvašených slepičáků a tuto suspenzi po 14 denní fermentaci začít přidávat do normálního kompostu. V případě mulčování po sezóně mulč shrabete, vmícháte do rozkvašených...

Zajímavé je, že množství reziduí klesá i v závislosti na době mezi postřikem a první sečí po postřiku (neplatí pro Travin). Máte li možnost ošetřenou plochu déle nesekat, je reziduí méně. U Bofixu je potřeba počítat s tím, že rezidua obsahují seče následující v dvou měsících od postřiku. U travinu pak po celou sezónu.

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika