Protihluková izolace staré Sigmy



praclovicek - (2) - 182.236 (?) 
21.8.2012 10:18, zobrazeno: 2778x

Dobrý den,

máme na studni posazenou starou Sigmu, na zalévání nám bohatě stačí, mám na ní hliníkový kryt, když ji ale spustím je to hrozný rámus, většinou zaléváme navečer nebo ráno a nechci moc obtěžovat sousedy a dokud slouží, tak ani kupovat něco novějšího.

Nemáte nějaký nápad na protihlukovou izolaci na toto čerpadlo, čím vylepit stávající kryt,  jestliv atu, nebo udělat nový kryt z něčeho co je přímo určeno na izolaci proti hluku, děkuji za návrhy

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 221.214 (?), 21.8.2012 14:01

Řešil jsem podobný případ: motor s čerpadlem jsem dal na gumové podložky a vyrobil dřevěnou budku. Celkem to pomohlo,  jinak bych ji vyložil polystyrernem. Přehřívání myslím nehrozí  (tedy jsem neřešil větrací otvory), protože mně čerpadlo spíná časovač denně na 10 min.

 také je potřeba namazat a s citem dotáhnout těsnění hřídele, tím se také změní hluk - těsnění musí kapat (maže se tím). Váš největší problém vidím v plechovémk krytu, který rezonuje. Jirka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
praclovicek - (2) - 182.236 (?), 23.8.2012 8:17

Tak jsem podložil čerpadlo kousky gumy, plechový kryt vystlal kobercem, ale hluk to o moc nesnížilo, je pravda že teď to nedrrrnčí, ale stále to řve, zkusím asi místo koberce polystyren, do čerpadla se mi moc šahat nechce abych nemusel shánět nové.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika