...lepsie a paradoxne aj lacnejsie, i ked na colibri som pocul kritiku, vraj postrekovace by mali byt v "cistom" prostredi inac sa pohyblive prvky vysunutych postrekovacov mozu zaniest a robi to problem. Velmi som uvazoval nad Colibri, ale nasiel som nieco s podobnymi parametrami a bez daneho rizika:
Mam hunter MP rotator. Od vsetkych beznych postrekovacov sa lisi malou kapacitou zavlahy, bliziacej sa mikrozavlahe. Z pouzitia tohto typu vyplyva: 1. Moznost viac postrekovacov a vacsej plochy do jednej sekcie (aj 10 snad i viac). 2....alebo slabsie cerpadlo (mam 600 W, ktore som neplanoval pre tuto zavlahu, ale mal povodne ako provizorne). 3. staci menej vydatna studna (s pomalsim pritokom vody). 4. Nemoze dojst k splavovaniu vody, luce zavlazuju plochu velmi pomaly, podobne lahko vydatnemu dazdu. 5. mensi tepelny sok pre travu. Studena voda zo studne prichadza pomaly... co moze byt pre travu setrne. Nevyhoda: Dlhsie zavlazovanie sekcie. Aj jedna hodina pre sekciu. Nakoniec ale ekonomicky a snad casovo to je rovnako. Menej sekcii, menej cyklov zavlahy.