cerpadlo Rondela - jak vymenit gumove membrany



host - 124.135 (?) 
8.7.2008 15:21, zobrazeno: 13647x

Zdravim, chtel bych se zeptat jestli nekdo nahodou nevymenoval sam gumove membrany na cerpadle Rondela, zaboha nemuzu prijit na to jak membrany vytahnout ze sedla cerpadla

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 252.152 (?), 2.9.2008 14:51
Také zdravím. Gumové mebrány? Hm, vrchní (u spodní už si to nepamatuji) je nasazena na hřídeli a utěsněna dvojicí o-kroužků, proto drží tak fest. Já si Rondelu opravuji už mnoho let sám, výměnou elmagnetu to začalo, a teď mi několikrát za sebou odešly právě ty gumové membrány. Prostě se ta guma roztrhla, nebo se v druhém případě odlepila od kovové části (téměř po celém obvodu!!!). Jinak je asi nejlepší vyjmout celý vnitřek z těla (chytit tu velkou matici do svěráku a tělo stáhnout dolů - občas to chce pomoci kladívkem), potom to rozebrat.. Hodně zdaru.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 90.93 (?), 18.6.2009 13:20

Taky jsem se do toho teď pustil - po zapnutí po 3 letech provozu začal vyhazovat proudovej chráníč. Pomohlo rozevřít svěrák a párkrát s tělem čerpadla lehce klepnout a vnitřek vyjel. Prasklý horní silentblok (ne membrána - to je trochu jiný pojem) způsobil, že se voda dostala až k elektromagnetu. Dal jsem nový silentblok, smontoval to, chvíli to fungovalo a zase to začalo shazovat - rozložil jsem to a tentokrát se tam dostalo jen pár kapek vody bokem (asi jsem to blbě očistil před montáží). Nebo se tam dává nějaký těsnící přírpavek?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 122.179 (?), 18.6.2009 13:40

Vibrační čerpadlo je lépe rozebiratelné po nahřátí kovového tělesa plynovým hořákem.Vyhazovalo mně proudový chránič(FIčko).Podezíral jsem nejprve popraskanou šňůru, kterou jsem vyměnil až po rozebrání gumového silentbloku.Po složení lítalo fíčko dál.Je-li čerpadlo vůbec funkční nebo ne, jsem zjistil až po zkoušce bez fíčka.           Tato zkouška způsobila, že se čerpadlo nejen rozběhlo, ale pracuje teď dál i se zařazeným fíčkem.V čem byl zádrhel dodnes nevím.Pracuji s ním, ale raději jen přes proudový chránič. AB

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 90.93 (?), 18.6.2009 17:24

Gumové silentbloky, izolace kabelu a elektromagnet nejsou řekl bych ideální pro nahřívání ;o) Muselo by se hodně opatrně. V podstatě to uvnitř drží jen takový kroužek z plechu a podtlak vzduchu - to je všechno. Jak jsem řekl - klepnul jsem s tím a bylo to venku.

Možná jsi tam měl taky nějakou vlhkost a připojením napřímo bez FIčka se prostě vypařila ;o)

Dneska večer to jdu smontovat - pořádně to tentokrát vyčistím a to by bylo aby to netěsnilo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 122.179 (?), 18.6.2009 18:58

Pravda je, že jsem jsem to klepáním nezkoušel a popsaným způsobem jsem to viděl u profi opraváře.Asi jde o jejich běžnou rutinu.Po zahřátí to bylo udržitelné v rukou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika