cerpadlo Rondela - jak vymenit gumove membrany

host - 122.179 (?)
18.6.2009 18:58

Pravda je, že jsem jsem to klepáním nezkoušel a popsaným způsobem jsem to viděl u profi opraváře.Asi jde o jejich běžnou rutinu.Po zahřátí to bylo udržitelné v rukou.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 124.135 (?), 8.7.2008 15:21, zobrazeno: 13907x

Zdravim, chtel bych se zeptat jestli nekdo nahodou nevymenoval sam gumove membrany na cerpadle Rondela, zaboha nemuzu prijit na to jak membrany vytahnout ze sedla cerpadla

host - 252.152 (?), 2.9.2008 14:51
Také zdravím. Gumové mebrány? Hm, vrchní (u spodní už si to nepamatuji) je nasazena na hřídeli a utěsněna dvojicí o-kroužků, proto drží tak fest. Já si Rondelu opravuji už mnoho let sám, výměnou elmagnetu to začalo, a teď mi několikrát za sebou odešly právě ty gumové membrány. Prostě se ta guma roztrhla, nebo se v druhém případě odlepila od kovové části (téměř po celém obvodu!!!). Jinak je asi nejlepší vyjmout celý vnitřek z těla (chytit tu velkou matici do svěráku a tělo stáhnout dolů - občas to chce pomoci kladívkem), potom to rozebrat.. Hodně zdaru.

host - 90.93 (?), 18.6.2009 13:20

Taky jsem se do toho teď pustil - po zapnutí po 3 letech provozu začal vyhazovat proudovej chráníč. Pomohlo rozevřít svěrák a párkrát s tělem čerpadla lehce klepnout a vnitřek vyjel. Prasklý horní silentblok (ne membrána - to je trochu jiný pojem) způsobil, že se voda dostala až k elektromagnetu. Dal jsem nový silentblok, smontoval to, chvíli to fungovalo a zase to začalo shazovat - rozložil jsem to a tentokrát se tam dostalo jen pár kapek vody bokem (asi jsem to blbě očistil před montáží). Nebo se tam dává nějaký těsnící přírpavek?

host - 122.179 (?), 18.6.2009 13:40

Vibrační čerpadlo je lépe rozebiratelné po nahřátí kovového tělesa plynovým hořákem.Vyhazovalo mně proudový chránič(FIčko).Podezíral jsem nejprve popraskanou šňůru, kterou jsem vyměnil až po rozebrání gumového silentbloku.Po složení lítalo fíčko dál.Je-li čerpadlo vůbec funkční nebo ne, jsem zjistil až po zkoušce bez fíčka.           Tato zkouška způsobila, že se čerpadlo nejen rozběhlo, ale pracuje teď dál i se zařazeným fíčkem.V čem byl zádrhel dodnes nevím.Pracuji s ním, ale raději jen přes proudový chránič. AB

host - 90.93 (?), 18.6.2009 17:24

Gumové silentbloky, izolace kabelu a elektromagnet nejsou řekl bych ideální pro nahřívání ;o) Muselo by se hodně opatrně. V podstatě to uvnitř drží jen takový kroužek z plechu a podtlak vzduchu - to je všechno. Jak jsem řekl - klepnul jsem s tím a bylo to venku.

Možná jsi tam měl taky nějakou vlhkost a připojením napřímo bez FIčka se prostě vypařila ;o)

Dneska večer to jdu smontovat - pořádně to tentokrát vyčistím a to by bylo aby to netěsnilo.

host - 122.179 (?), 18.6.2009 18:58

Pravda je, že jsem jsem to klepáním nezkoušel a popsaným způsobem jsem to viděl u profi opraváře.Asi jde o jejich běžnou rutinu.Po zahřátí to bylo udržitelné v rukou.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz