Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ještě pár slov k malyšům a vůbec vibračním čerpadlům. Ale neberte mně moc vážně protože nejsem žádný odborník na čerpací techniku.

Čistě teoreticky, podle údajů prodejců by trvalo napuštění 200l sudu cca10 minut, 1000l nádrže 50 min.
Bez možnosti, že by se při poklesu hladiny ve studni čerpadlo samo vypnulo.
A nějak tak tuším, že se u Vás bude používat většinou v období sucha, tedy v době kdy bude ve studni vody málo a přítok minimální.
Sice se tvrdí, že mají nějakou tepelnou pojistku která je vypne, nebo že typy s vrchním sáním budou i pak zespodu i při chodu naprázdno stále chlazeny, ale myslím, že to pro ně není dobrý stav.
*
Jednoho malyše jsem kdysi měl - starou poctivou práci, made in CCCP, ale hlavně se spoustou všech možných náhradních dílů které k němu byly potřeba při případných závadách. A ty byly velmi časté, ale lehce opravitelné díky ním.
Ale jen díky tomu, že jsem ho používal v případech kdy jeho vibrace rozvířily kal, abrazivní součásti ze dna alternativní studny s nízkou hladinou vody apod. a tím ho poškozovaly.
*
Ale v případě čerpání čisté nerozvířené vody s nevelkými nároky na čas a na hlídání jestli to ještě teče, je to asi nejlepší volba,

Rafael.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika