Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Moc otázek, já vám neodpovím. Mám několik tůjí, ale nezalívám je a rostou pěkně, takže kolik potřebují, netuším. Co se týká chování a poklesu tlaku, taky nevím a nechce se mi vzpomínat na učivo fyziky, které se tomu věnovalo. Jen jsem popsal svoji zkušenost, tj. zavlažování tenkou zavlažovací hadičkou - mám délku cca 15m (část bez trysek a tak od třetiny nasázeno do 20 T-odboček s tryskami), tlak 4 bary a na ty poslední trysky se nedostává, pokud ty před nimy postupně nenašteluji tak, aby z nich voda jen rychle kapala. Asi by se to chovalo mnohem lépe, kdybych použil hadici silnějšího průměru a jen odbočky s tryskami řešil zavlažovacími hadičkami, nicméně takto to bylo levné a funkční řešení. Nyní to pouštím 3x denně na 15 minut, a zdá se mi, že by stačil i kratší čas (dýně, rajčata, okurky).

Takže těžko říct, jak se bude chovat třeba 3/4 hadice s 80 nestavitelnýma dírkama (já měl vloni jen 5m s 10 dírkama, to bylo funkční, ale fakt to i malou dírkou docela silně tryskalo), ale odhaduji, že ty přední budou silně tryskat a poslední možná jen slabě kapat. Možná, že by fungovala silnější hadice, do které byste zapíchal trysky, těžko říct. Můžu to vyzkoušet, jak se to bude chovat, pár mi jich ještě zbylo a kus děrované hadice mám z loňska...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika