Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,  chtěl bych poprosit o radu, jaké koupit čerpadlo do sudu. 

Do sudu čerpáme vodu kalovým čerpadlem ze studny a tuto vodu bych chtěl použít na stříkání hadicí.

Musím přiznat, že se v této problematice příliš neorientuju. Na internetu jsem našel modely, které se dají zavěsit na okraj čerpadla. Jedná se o následující 2 výrobky, jeden je zn. Gardena, druhý je Grizzly:

- Čerpadlo Gardena 2000/1

- Čerpadlo Grizzly TRF 405K

Na tom Grizzly se zdá být lepší, že to má větší výkon (400W, Gardena jenom 300W). Gardena má filtr nečistot, což Grizzly asi nemá, ale mělo by to brát nečistotu až do 5 mm, což by mělo být snad v pohodě. Jestli jsem to dobře pochopil, tak ta Gardena by se měla při postřikování z postřikovací pistole sama vypínat a zapínat při dosažení určitého tlaku. Snad jsem to pochopil správně...

Doporučili byste mi některé z těchto čerpadel koupit? Potřebujeme zalévat asi 10 záhonů, nic moc velkého. Délka hadice by měla být asi 15 nebo snad i 20 metrů: vím, že se od toho nedají očekávat nějaké zázraky, ale aby ta voda aspoň trochu obstojně tekla.

A ještě jedna otázka: jakou k tomu koupit hadici? Je lepší 1/2'' nebo 3/4''? Zdá se mi, že by měla být lepší 3/4'', protože by to tu vodu mělo míň brzdit, takže by snad měl být silnější proud.  Ale fakt tomu moc nerozumím, takže moc díky za každou radu!

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika