Zavaření pálivých papriček



host - 46.132 (?)
20.9.2011 14:03

Pomlít (bacha pálí vše) v malém množství by stačilo i v hmoždíři, přidat 1/3 váhy soli, promíchat. Mám to v lednici už druhý rok, na skleničce nakreslenou lebku se skříženými hnáty

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 156.90 (?), 26.7.2011 11:55, zobrazeno: 38678x

Dobrý den, nemáte recept na zavaření pálivých papriček? Nějaký osvědčený... děkuji moc! Eva

   
hajank5 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (501) - 126.125 (?), 26.7.2011 12:56

hlavně je sušíme, ale udělejte si i pastu je vynikající

Pasta z chilli papriček: 2, 5 kg chilli papriček, 2 dcl oleje,1 dcl octa, 3 lžíce cukru, balíček DEKO, 1/2 petózy(=konzervant).

Všechny papričky pomeleme, přidáme všechny přísady kromě konzervantu a hodinu pozvolna vaříme.Těsně před dovařením přidáme konzervant a řádně zamícháme. Horkou směs naplníme do skleniček a důkladně uzavřeme. Nezavařovat.

      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 102.1 (?), 26.7.2011 13:18

 Petóza byl staší název želírovacího přípravku, konzervant se jmenoval Petol. Dnes už se prodávají pod jinými názvy. Nicméně bych konzervant nepřidával, neboť v Deku je konzervant již přítomen. Ani ten však nezabrání postupnému žluknutí oleje při delším skladování

      
host - 96.87 (?), 20.9.2011 14:58

Dobrý den, mám papriky umlít i s se semínky? Děkuji za odpověď. Jarka

   
host - 46.132 (?), 20.9.2011 14:03

Pomlít (bacha pálí vše) v malém množství by stačilo i v hmoždíři, přidat 1/3 váhy soli, promíchat. Mám to v lednici už druhý rok, na skleničce nakreslenou lebku se skříženými hnáty

      
host - 96.136 (?), 7.9.2013 18:47

Po troch rokoch mam v chladnicke tretinu mensej flasky od plnotucnej horcice a akosi ju nevieme dorazit :-D  

Papricky (zmes madarskych, kubanskych a thajskych chilli, pestovanych na okne v kvetinacoch) som dokladne (asi tri mesiace na vychodnom okne na snurach cez zimu) vysusil. Ocistil, odstranil stopky. Nahadzal do tycoveho mixera, dolial asi deci olivoveho oleja pridal tri kavove lyzicky soli a vymackal jeden cely citron a dokladne rozmixoval. Pozor na prehriatie pri mixovani!!! cela zmes sa nesmie porehriat viac kao na teplotu ludskeho tela, inac zacne vyrazne horknut (moj prvy pokus) takze mixovat prerusovane a nechat zmes sem tam vychladnut. Tato flaska bola napriklad tri tyzdne v rybarskom tabore na ruzine a k pekelne palivemj miske gulasu stacilo do zmesi namocit vidlicku, nenabrat ani troska zmesi a tou vidlickou ten gulas zamiesat :-D

         
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 167.132 (?), 11.9.2013 12:06

K původnímu dotazu... zavařujeme papričky do nálevu na okurky.

            
host - 153.50 (?), 13.7.2019 11:46

Zavařuji do Znojemského nálevu na okurky odrůdu Pálivec. Když přijde chuť sním na posezení sklenici 0,7l.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika