Marmeláda - kompot z hroznů



host - 248.102 (?)
17.9.2023 20:21

Tak jsem teď schválně koukla do receptů na netu, tam se dávka cukru pohybuje mezi 25 a 50 dkg cukru / 1 litr, nejčastěji uvádějí 35 dkg. Ono v těch sklenicích toho nálevu mezi kuličkami tolik není, možná záleží i na odrůdě révy... Moje je Isabella růžová.  Lída

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
Stránky: 1,  2   
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6494) - 9.142 (?), 17.9.2023 18:34, zobrazeno: 2426x

Zdravím vespolek.
Mám pár hroznů odrůdy Nero a chci je nějak zpracovat, k stolnímu užití moc nebudou. Má někdo nějaký dobrý recept na hroznový džem nebo marmeládu? Kdybych to zavařil jako kompot, bude to k jídlu?

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 141.145 (?), 17.9.2023 19:32

Kompot se dá udělat a je to k jídlu. Myslím, že se do nálevu dává kys. citronová, každopádně u nás se snědl, takže špatný nebyl.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 248.102 (?), 17.9.2023 19:43

Také jsem jednou dělala kompot, když bylo hroznů víc - na 1 litr nálevu jsem dala 30dkg cukru a sterilovala 20min při 850C.           Lída

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 81.144 (?), 17.9.2023 19:53
Paní Lído, to muselo být sladké jako cumel, 30 dkg do hroznů. Já viděl na YouTube zavařování bez nálevu, ale těžko radit, nemám vyzkoušené. Biegler
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 248.102 (?), 17.9.2023 20:21

Tak jsem teď schválně koukla do receptů na netu, tam se dávka cukru pohybuje mezi 25 a 50 dkg cukru / 1 litr, nejčastěji uvádějí 35 dkg. Ono v těch sklenicích toho nálevu mezi kuličkami tolik není, možná záleží i na odrůdě révy... Moje je Isabella růžová.  Lída

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 81.144 (?), 17.9.2023 20:52
Jasně, každý jinak rád sladké, my dáváme většinou 20 až 25 dkg do zavařenin meruněk, hrušek, renklod a v minulosti broskví. Do hroznů jak zde bylo už psáno bych dal tu kyselinu citronovou. Na druhou stranu ta dávka je asi minimum pro to aby ten nálev byl i konzervant. Izabalu nemám. Má příchut po jahodách? Asi je dost aromatická. Biegler
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 248.102 (?), 17.9.2023 21:19

Ano, chutná nám, navíc není náročná - máme ji nařízkovanou od jednoho souseda, zůstala mu na zahrádce po tatínkovi. Ale není to ta tmavá fialová, je růžová, lze ji najít také pod jménem Lýdia růžová.           Lída

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 81.144 (?), 18.9.2023 1:21
Tomu věřím, že není náročná, ale já letos zjistil, že všechny odrůdy které pro moji vlastní potřebu potřebuju už mám doma a plodí pěkné hrozno. Biegler
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 81.144 (?), 18.9.2023 6:51
To asi můžete i lisovat mošt paní Lído, si vzpomínám, že z něčeho podobného Jarka Broki dělala burčák na YouTube. Biegler
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 248.102 (?), 18.9.2023 20:42

Mošt nelisuji, stihneme to většinou sníst, mám jen 2 kousky, na víc nebylo místo... Ale na chuť to stačí.           Lída

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika