Calamada skysla



   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
      
ivap - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (754) - 243.114 (?) 
18.9.2016 19:41

Asi nemáte moc zkušeností se zavařováním - recept na čalamádu může být typu - na kg zeleniny dej X gramů soli, Y gramů cukru a Z mililitrů octa, smíchej v nádobě a plň do sklenic, steriluj... Nebo je recept - nakrájenou směs zeleniny vlož do sklenic a zalej nálevem (ocet, sůl, cukr, voda), steriluj..Nálev je možno dávat i studený, jen se musí při sterilaci přidat čas potřebný k prohřátí obsahu sklenice.Vy jste to zkombinoval a to bylo špatně. Přípravek DEKO obsahuje kyselinu benzoovou, která funguje jako chemický sterilizátor.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
         
host - 234.24 (?), 18.9.2016 20:59
Ved toto som napisal
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 234.24 (?), 18.9.2016 21:36
Mam odfotit regal so zavaraninami v spajzi? :)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 185.138 (?), 19.9.2016 22:32

Nemusíte, ale recept s posol a odlež obsahuje i slej slanou vodu a dodej čistý ocet, koření a cukr. Najdete jako americkou nebo policejní čalamádu spoustu podobných receptů. Sterilujeme na 80° 20 minut třetinkové sklenice.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 175.241 (?), 16.10.2016 12:34

Podľa mňa je tam málo octu ako konzervačnej látky. Ak môžem pridať svoje dlhoročné skúsenosti s konzervovaním, ja robím veľmi veľa čalamády a postupujem takto - bez receptu, sedliackym rozumom a chuťou. Všetku zeleninu si nakrájam na malé kocky do veľkého lavóra, posolím, pridám deko bez chemikálií - kôli ochuteniu semiačkami- nalejem asi 1 - 2 l vody, len do polovice obsahu zeleniny, pridám cukor a ocot tak, aby chute boli vyvážené, Tj viac slané, kyslé, sladké, zelenina pustí šťavu a silu kyslosti zmierni. Tiež nechám postáť kým zelenina pustí šťavu a nakladám vždy do 3/4 pohára, takto si naplním všetky poháre a zvyšný nálev z lavóra podolievam do pohárov. Ak mi chýba, 1 pohár zruším a podokladam do ostatných. Sterilizujem asi 15 min, nikdy sa mi nepokazil ani 1 pohár a čalamáda je výborná s využitím vlastnej šťavy na nálev. Ešte je dôležité pred uzavretím pohárov dobre do sucha vyutierať vrchnák pohára papierovou utierkou.Nech sa vám podarí

Emília.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika