vřetenová sekačka TC 32 Me



LordMirdas - (28) - 22.142 (?)
29.7.2010 16:24

No ja jen nechapu jak je to u techto sekacek se sberem travy neumim si predstavit ze za takovouto rucni sekackou jeste vlacim kos...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
            
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 4.78 (?), 17.6.2010 17:08

esouhlasím zcela. Atko je samozřejmě o něčem zcela jiném, nicméně malou plochu lze sekat dobře vřetenovým Boschem (nelze koupit v ČR, ale v Anglii ano - WEB), a aku Gardena také není špatná.

Bosch dokáže sloužit roky.

Ale souhlas ATCO je ATCO, ale za zcela jiné peníze.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 133.35 (?), 18.6.2010 9:11

Musím tedy ještě napsat že sekačky které máte namysli jsou právě ty dobré co na našem trhu vůbec nedostanete koupit se dájí pouze v Anglii dokonce je i na výběr. Místo toho tady je pár produktů které se vřetenové sekačky jenom jmenují.Hodně důležité jsou válce místo koleček a  nad tím se málo kdo zamyslí. 1) Jde o přední válec hřebínek a následný střih. 2)Kolečka pokud budete sekat v rozmáčeném trávníku nebo za deště sekačkou která má kolečka trávník poškodíte.V Anglii se dělají i rotační sekačky s válcema jednak kvuli rozložení váhy, střihu,pruhování, při otáčení nepoškozují trávník.Pokud sme u ceny Atca bohužel v Česku stojí lepší el.kolem 16tis.motorová nejlevnější 28tis. A sme zase u té Anglie to samé co u nás stojí 28tis. v Anglii koupíte nové za 17tis i s pročesávací kazetou která u nás stojí navíc ještě 4tis.Bavíme se tady o perfektním trávníku a dokonalém střihu.Osobní zkušenost Gardena nepatří k těm strojům které splňují perfektní střih.Je to složité uhel spodního nože, vřeteno,rychlost otáček ,broušení, konstrukce posazení vřetena a spodního nože.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 4.78 (?), 18.6.2010 9:33

Mohu s Vámi jen a jen souhlasit. Atco je skvělé, a válec místo koleček je u solidních vřetenovek naprostou podmínkou. Atco se určitě vyplatí koupit v Anglii, například přes Web.

S GArdenou máte pravdu, uvedl jsem ji jako kompromis z těch dostupných. Malý Bosch není ve střední Evropě bohužel dostupný(Ale i ten má kolečka, a zadní válec, je ale lépe vyvážený a přední kolečka jen vedou. Zajímavá je i příčina slušné kvality hobby Bosche - Bosch je dnes majoritním vlastníkem Atco a drobná vylepšení se na Bosch sekačkách objevily právě po té, co získal Atco.

Atco je můj plán, trávníky udržované Atcem nemají chybu.

Nejsmutnější  jsou klony, které špatně napodobují svýmim parodiemi Atco, nejvíc mě pobavily vřetenovky nejmenovaného prodejce zahradní techniky a bazénů, který má svůj klon Atca za cenu vyšší než Atco v Čechách. Přičemž provedení vlastní vřetenovky je v pravdě katastrofální. Reálná cena by měla být okolo na 20 %.., přesněji , užitná hodnota 0 .Ale je fakt, že k ní dostanete X Box , nebo skvělý netbook a dokonce si můžete si vytočit slevu (neplatí pro střihací mechanismus)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 133.35 (?), 18.6.2010 10:11

S tímto textem naprosto souhlasím.S vřetenovkama u nás je to zatím špatné.Nedělám reklamu Atcu jen konstatuji že na našem trhu prostě nic kvalitního v přijatelné cenové hladině prostě není.Ano jsou profi stroje ale doma golfové hřiště asi každý nemá.Je super že je tu Atco a prodejem i pujčováním sekaček ukazuje lidem jak tyto stroje mají doopravdy fungovat. Jen mně mrzí že se u nás neprodává např.levnější varianta aby si tyto sekačky mohl koupit opravdu každý kdo chce mít hezký trávník.Pro zákazníka je vždy jednodušší koupit produkt zde v Česku než složitě objednávat a dopravovat ze zahraničí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 145.61 (?), 16.7.2010 6:21
Nevím, na kolik mám s těmito příspěvky souhlasit. Mám asi 500 m2 trávníku a snažím se jej udržovat kvalitně. Bydlím v Podbeskydí, kde klíma není zrovna moc ideální pro anglický trávník. Dům mám postavený na prehistorickém řečišti řeky. Půda je spíše kyselá, když neprší, je abnormálně suchá, když prší je zde bahno. Každoročně bojuji s plísněmi v trávníku. Pár roků prodávaný postřik Heritage stáhli loni z prodeje (???). Prý mám napadená místa vyrýt a znovu osadit. Tomu chytrolínovi bych to přála dělat pořád dokola. Mám rotační sekačku z Mountfieldu (už nikdy více!). Dlouho jsem uvažovala o koupi vřetenové. Jenže letitými zkušenostmi a studiem mnoha diskuzních příspěvků jsem dospěla k názoru, že zase raději investuji do kvalitní rotační: 1) Terén není dokonale rovný. 2) V našich klimatických podmínkách je nerozum sekat trávu na velmi nízký stupeň, což vřetenové sekačky vyžadují - sousedi tak činí a máte v současné době sucha a horka vidět rozdíl mezi jejich a mým trávníkem Pohledem z okna vidím anglický trávník vedle sahary. 3) Kvalitní vřetenovka je u nás velice drahá, ruční jsou zase pro trochu větší plochu fyzicky náročné. 4) Některé vřetenovky - např. Atco - mají koš umístěn před sekačkou, což je pro mě zcela nevyhovující. Záhony mám olemované palisádou, nebo mám tzv. suché kamenné skalkové zídky, takže kolem těchto záhonů a zídek by zůstávala velká neposečená plocha. Já si pomáhám strunovkou nebo aku nůžkami, jinak s rotační sekačkou se dá celkem slušně sekat až do krajů. Tento příspěvek určitě najde řadu odpůrců. Jen jsem chtěla sdělit svůj názor, že anglický trávník je holt anglický a český je český.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 4.78 (?), 19.7.2010 22:09

Kdepak odpůrci!? Váš příspěvek je naopak velmi racionální, perfektní nízký trávník se musí vřetenovkou sekat velmi často, ideálně denně, či obden. Trávník se musí trvale zavlažovat, není li počasí přející. Pravdu máte i s terénem, ten nesmí mít ostré zlomy na krátké trase, jinak válec zavadí o podklad.

Nebudu s Vámi souhlasit s košem vepředu. Ten  je principiálně pro dobrý střih vřetenovkou nutné.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 199.85 (?), 19.7.2010 21:38

Vřetenové sekačky přece vždycky nechávají tu a tam delší stéblo... To přece ví každý. Tedy každý, kdo se o to zajímá, ale otravovat s tímhle jako s reklamací - no to se personál musel uchechtat k smrti :-))

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 4.78 (?), 20.7.2010 9:17

Hmm, jak která, Wolf Garden je navíc skutečně příšerná kvalita, pokud si dobře vzpomínám ve všech (německých) spotřebitelských testech zcela propadl, personál by se mohl uchechtat smrti tak možná vlastní hlouposti.

Podívejte se někdy jak sekají atka, nebo i slušně seřízený Bosch, pokud najdete stébla, která nejsou useknutá, můžeme se uchechtat společně.

Pokud je na posekaném trávníku jasně patrný ježatý povrch způsobený tím, že "tu a tam" nejsou useklá stébla, znamená to jediné - špatně seřízenou, nebo špatně vyrobenou sekačku, kdy břity vřetena nejsou na plášti imaginárního válce, případně je zkroucený spodní stacionární nůž. Nebo obojí. Nechť je příčina jakákoli, znamená to jediné, sekačka neplní svoji funkci jak by měla. Je to tedy zcela nezpochybnitelný  důvod k reklamačnímu řízení. Zvlášť u zboží , které se chvástá "prémiovou kvalitou".

Speciálně Wolf Garden dává velmi špatné výsledky, zdánlivě revoluční řešení výměnných nožů (které jsou příšerně drahé) mělo nejspíš jediný cíl - výrobci zajistit trvalý zdroj příjmu z prodeje spotřebního materiálů. To je sice zcela legitimní cíl, ale je jaksi dobré zajistit nejen prodejné, ale i funkční řešení.  Soudruzi ze Západního Německa ale jaksi nedomysleli, že vřeteno sekacího ústrojí má naprosto minimální toleranci v rozměrech geometrie žacího mechanismu, tyto tolerance se jim nedaří ani náhodou dosahovat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 0.20 (?), 28.7.2010 13:06

Tak to jsem zvědavá- koupili jsme s manželem ruční vřetenovku Alko a teď upravujeme terény, takže nás sekání čeká. máte s ní někdo zkušenosti?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
LordMirdas - (28) - 22.142 (?), 29.7.2010 16:24

No ja jen nechapu jak je to u techto sekacek se sberem travy neumim si predstavit ze za takovouto rucni sekackou jeste vlacim kos...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika