Psi a čůrání
|
|
 |
 |
host - 121.128 (?) 23.4.2012 13:09
Zdravím všechny pejskotrávníkáře, mezi které se sám taky počítám. Problém mám samozřejmě stejný, jako většina z vás - kam to můj dobrouš pustí, tam je prostě po pár dnech mrtvo... Po přečtení několika diskuzí na českém internetu jsem zkusi hledat v anglických fórech, protože mě napadlo, že Angličani, coby milovníci trávníků by snad mohli vědět něco víc...
No a zde je pár rad, které jsem objevil:
a) upravit stravu tak, aby moč nebyla tak agresivní - věšinou se doporučuje přidat do krmení rajčatový džus nebo kvasnice
b) prodávají jakýsi "psí kámen" (jde o druh zeolitu), který psům dávají do misky z vodou, moč pak ztrácí na agresivitě - jde o přírodní produkt bez chemie
c) tablety, které by měly fungovat jako výše zmíněné
d) feromony - jakási vábnička, která láká psa chodit močit na vámi určené místo. Doporučuje se dát k patníku, sloupku a pod.
e) zde zmíněná okamžitá a vydatná zálivka vodou
f) naučit psa od malička na určené místo -. v dospělosti lze pomocí produktu v bodě d) Tento způsob je samozřejmě ten nejlepší a nejúčinnější.
Moje osobní zkušenosti jsou takové, že poté co mi bezpečně umočil několik buxusů a pár jehličnanů, nasadil jsem elektrický ohradník. Pes už se k záhonu ani nepřiblíží.
Na dvě místa na krajích trávníku jsem "nainstaloval" patník. Brouček tam sice občas zajde, ale že by chodil jen k nim, to zase ne.
Dále mu do každé krmné dávky přidávám lžíci pivovarských kvasnic. Změny v trávníku jsem si ještě nevšiml, ale jeden výrazný efekt to má. Zatímco kočce už jsme vyndali alespoň 50 klíšťat, pes neměl ještě ani jedno:)
V brzké době plánuji vyzkoušet některé z výše uvedených a s výsledksy bádání se zkusím podělit.
Prima den - Jirka
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 6.1 (?), 18.4.2012 6:54
My měli psa schi-tzu, byl už starý a tak čůral jako fenka a po něm taky žádná vypálená místa, ale naopak krásně pohnojená tráva.Díky němu jsme začali hnojit NPK a močovinou a trávník byl nádherný. Opravdu zkuste změnit složení stravy- ten návš dostával jogurty, mlíko-možná díky tomu nepálil moč, ale hnojil:-)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.251 (?), 17.4.2012 17:01
Máme psa a ten mě ničí kudy chodí.Cokoliv zasadím a je vyšší 15 cm tak ve chvíli mé nepřitomnosti pomočuje, dokud to nezahubí.Potom si lehne na právě oblíbené místo a lehá tak dlouho, dokud tam nepřestane růst tráva - nevím jak tohle dokáže -pak v tom ouhoru než vyklíčí semínka(ta zbylá co nestihl naválet do kožichu) vykope jámu.Je velký jako doga.Zalívám, piplám okopávám motyčkou, psa přesouvám průběhu dnů během siesty, věším lahvičky s psím repelentem-ty krátkodobě fungují.Pes je denně venčený na 3 až 10 kilometrů.Zahrada je veliká.Výchova, rozkazy, nic nezabírá, místa na močení má určená ale na značkování je mu to málo.Je to prostě debil psí zabejčený a nic s ním jeste nejaký pátek nenadelám.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 121.128 (?), 23.4.2012 13:09
Zdravím všechny pejskotrávníkáře, mezi které se sám taky počítám. Problém mám samozřejmě stejný, jako většina z vás - kam to můj dobrouš pustí, tam je prostě po pár dnech mrtvo... Po přečtení několika diskuzí na českém internetu jsem zkusi hledat v anglických fórech, protože mě napadlo, že Angličani, coby milovníci trávníků by snad mohli vědět něco víc...
No a zde je pár rad, které jsem objevil:
a) upravit stravu tak, aby moč nebyla tak agresivní - věšinou se doporučuje přidat do krmení rajčatový džus nebo kvasnice
b) prodávají jakýsi "psí kámen" (jde o druh zeolitu), který psům dávají do misky z vodou, moč pak ztrácí na agresivitě - jde o přírodní produkt bez chemie
c) tablety, které by měly fungovat jako výše zmíněné
d) feromony - jakási vábnička, která láká psa chodit močit na vámi určené místo. Doporučuje se dát k patníku, sloupku a pod.
e) zde zmíněná okamžitá a vydatná zálivka vodou
f) naučit psa od malička na určené místo -. v dospělosti lze pomocí produktu v bodě d) Tento způsob je samozřejmě ten nejlepší a nejúčinnější.
Moje osobní zkušenosti jsou takové, že poté co mi bezpečně umočil několik buxusů a pár jehličnanů, nasadil jsem elektrický ohradník. Pes už se k záhonu ani nepřiblíží.
Na dvě místa na krajích trávníku jsem "nainstaloval" patník. Brouček tam sice občas zajde, ale že by chodil jen k nim, to zase ne.
Dále mu do každé krmné dávky přidávám lžíci pivovarských kvasnic. Změny v trávníku jsem si ještě nevšiml, ale jeden výrazný efekt to má. Zatímco kočce už jsme vyndali alespoň 50 klíšťat, pes neměl ještě ani jedno:)
V brzké době plánuji vyzkoušet některé z výše uvedených a s výsledksy bádání se zkusím podělit.
Prima den - Jirka
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 211.30 (?), 22.4.2015 20:38
DObrý den. Tam kde se ten pec vyčůrá s udělá se flek tak už nikdy ta tráva neporoste nebo je to spálené jen na povrchu a ze země vyrazí nová? Děkuji
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 6.1 (?), 24.4.2012 13:40
Tak zkuste pejskovi místo kvasnic přidat k jídelníčku ty mléčné výrobky- jsou přece jen užitečnější, u kvasnic bych se bála mykotických onemocnění a obezity zvířete. Mléko je zásadité a tak náš pes trávník opravdu hnojil, než -li vypaloval... Zabijete tím dvě mouchy jednou ranou- pes se napije a navíc dostane vitamíny obsažené v mléce a Vás to nebude stát nehorázné peníze
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 216.226 (?), 24.4.2012 15:05
Vážně si myslíte, že jogurty jsou levnější než pivovarské kvasnice? A zdravější? Proč si aspoň neověříte, co píšete?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 148.1 (?), 27.4.2012 16:11
já nic ověřovat nepotřebuji, je to můj názor a nehodlám zde psát poučky, ale zkušenosti. S pivovarskýma kvasnicema žádné zkušenosti nemám, nevím, kolim, stojí a kolik se jich dává denně, jen vím, že se z nich přibírá a ze zdravotního hlediska hrozí riziko kvasinkových infekcí... mykózy.
No a ty nehorázné peníze, bylo myšleno, ať to zkusí, než nakoupí třeba výše uvedené pomůcky, kterými bude psa lákat močit jinde, než pak, když příjde na jednoduchší způsob...
Ověřovat si může tazatel...
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 148.1 (?), 28.4.2012 20:56
Ono ten dotyčný, co to napsal asi neměl na mysli jen mykózy ženské, ale celkově sklony k plísním a tak...
No ale nechápu, jak může někdo kvůli trávníku ládovat psa kvasnicemi. Nenapadlo Vás, co mu to udělá se zažíváním? Dobrá, občas, pochopím, ale pravidelně? Zkuste je brát vy a uvidíte, jak pěkně porostete na váze a jak se budete cítit. Je třeba pátrat po příčině, proč má pes tak kyselou moč... Mě se tedy spíše líbí nápad s tím mlíkem...
Proč pak někteří psi trávník spíše pohnojí a jiní vypálí? Asi na tom něco bude, ne???
Milan
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|