Poradí mi někdo?

host - 207.92 (?)
24.1.2008 8:17

Bofix odstraní jen širokolisté plevele a trávu ponechá.

Místo originál Roundupu je možné použít další herbicidy se stejnou účinnou látkou: např. Caput, Dominator, Touchdown a několik dalších (bývají i o něco levnější; u Roundupu v orig. balení oceňuji jeho patentované nalévací víčko - odměrku - proti kapání či stékání po lahvičce). Tytopřípravky působí přes zelenou plochu a dostávají se do kořenů, takže i vytrvalé plevele zahynou, nezanechávají rezidua (tedy zbytky v půdě), které by bránily dalšímu sázení či výsevi trávníku apod.

A mulčovací textilie: jsem spokojen s tzv. "jahodovou textilií" ("látkového" charakteru, ale netkaná; je nasákavá, není lesklá a hladká a tak mulčovací kůra na ní dobře drží); jen pro úplně rovinaté plochy a především pod "kačírek" je dobrá "školkařská" tkaná textilie (je zase velmi pevná a trvanlivá, propustná, nenasákavá, ale leskle černá a hladká, takže se z ní na svazích kůra sesunuje).

A to zatím stačí. Josef. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Mr.Cynik - (49) - 3.4 (?), 17.10.2007 23:13
Viděl jsem v nabídce zahradnictví Písař smotané role trávníků. Cenu z hlavy nevím.

host - 12.119 (?), 21.1.2008 10:51

Potřebovala bych poradit. Chci si osázet část zahrady ale nevim jak nejlépe odstranit z povrchu trávu jde o větší část zahrady jestli je ke koupi nějaké nářadí a také jestli někdo máte zkušenosti s mulčovací geotextilií popřípadě jakou doporučujete.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 80.39 (?), 21.1.2008 11:28

Prosím zadavatele témat, aby z názvu příspěvku bylo alespoň zhruba poznat, čeho se týká. Děkuji

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 153.130 (?), 21.1.2008 11:36

Na odstraňování trávy lze použít více druhů nářadí. Jako příklad uvádím nářadí z názvem motyka a rýč. Pokud byste chtěla vědět, kde se dají získat, tak jsou to často obchody, které mají jako součást názvu slova zahrada nebo železářství.

host - 47.245 (?), 23.1.2008 22:03

Děkuji za radu Ferdo to jsem nevěděla měla jsem však na mysli 120m2 a se svými 53 kg nemám s rýčem a motykou šanci a 30000 Kč taky nemám leda, že bys mi pomohl.           brouk Pytlík

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 77.39 (?), 23.1.2008 22:31

Nepodceňujte se tolik. Se svýmí  53 kilogramy máte sice šanci uspět v soutěži Česká miss, ale plochu 10 x 12 metrů byste měla zvládnout s Ferdovým nářadím i s postavou modelky.

256 - (11) - 158.236 (?), 24.1.2008 7:37

Odstranění trávníku: dělám to takto: postříkám trávu Bofixem nebo Roundapem, počkám, až tráva zežloutne a potom záhon zryji, vyberu kořeny, kameny... Také by to šlo zakrýt "záhon" černou folií a nechat trávu odehnít. U nás je spousta svlačce a bršlice, takže ten herbicid zničí i tyto plevele, alespoň na nějaký čas.

host - 207.92 (?), 24.1.2008 8:17

Bofix odstraní jen širokolisté plevele a trávu ponechá.

Místo originál Roundupu je možné použít další herbicidy se stejnou účinnou látkou: např. Caput, Dominator, Touchdown a několik dalších (bývají i o něco levnější; u Roundupu v orig. balení oceňuji jeho patentované nalévací víčko - odměrku - proti kapání či stékání po lahvičce). Tytopřípravky působí přes zelenou plochu a dostávají se do kořenů, takže i vytrvalé plevele zahynou, nezanechávají rezidua (tedy zbytky v půdě), které by bránily dalšímu sázení či výsevi trávníku apod.

A mulčovací textilie: jsem spokojen s tzv. "jahodovou textilií" ("látkového" charakteru, ale netkaná; je nasákavá, není lesklá a hladká a tak mulčovací kůra na ní dobře drží); jen pro úplně rovinaté plochy a především pod "kačírek" je dobrá "školkařská" tkaná textilie (je zase velmi pevná a trvanlivá, propustná, nenasákavá, ale leskle černá a hladká, takže se z ní na svazích kůra sesunuje).

A to zatím stačí. Josef. 

host - 12.87 (?), 24.1.2008 13:02
Souhlasím s názorem p. Vysloužila, že váha ani výška není žádný handicap pro zdolání 120m2 travnaté plochy pomocí rýče, motyky, případě hrábí válce. Příznivé je, že uvedený pozemeček není k tomu ještě zarostlý různým keříky, nejlépe šípkem. To by potom bylo zapotřebí ještě nůžek, pilky a taky krumpáče. Ale zase je pravdou, že tento trénink na čerstvém vzduchu je nejen zdravý, ale ještě taky levný. Co spousta lidí vloží do posilovny-peněz i času. Tak to vezměte z této stránky. Nakonec je to úplně fajn, ne? Míla

host - 46.228 (?), 24.1.2008 18:05

Miluji práci na zahradě, ale malé děti, zaměstnání občas to není legrace. Děkuji moc za rady. Hlavně panu Josefovi a neznámímu hostu vše potřebné nakoupím a půjdu na to. Monika

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz