Jak na hryzce?



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
         
host - 1.251 (?) 
21.9.2007 15:18
My kočky chováme polodivokým způsobem už desítky let. Kočky samy od sebe škůdce moc nechytají, zvláště když jsou dnes dostatečně krmeny všelijakými poměrně chutnými granulemi a jiným krmivem. Zase na druhé straně dříve hodně chytaly drobné ptáky. Kočky se proto musí na škůdce naučit. Nejdřív jako kotě se musí naučit skákat po kousku masa tahaného na špagátu, potom později je nejlepší na myši chytit živé do pasti a potom je kočce pustit, aby si navykla na živé. Některé kočky se jinak samy od sebe specializují na krtky a některé kočky zase na potkany, asi podle toho, co jako první uloví. Pokud se kočky necvičí, jako nejchutnější pro ně budou asi ptáci, ty chytá odhadem každá druhá kočka, tak každá ctvrtá si dá práci s myšmi a tak jedna z 10 se specializuje na krtky nebo potkany. Krtky většinou jen zabije a nežere je.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 77.39 (?), 28.1.2008 17:18

To číselné rozdělní kočičích specializací je zajímavé, má však jednu chybičku. Krtek žije pod zemí, kdežto kočka na povrchu. Těžko se potkají.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 153.130 (?), 28.1.2008 17:30

On ten krtek asi často vylézá na povrch, jen letos jsem před naší fenkou bígla zachránil 4 krtky, které polapila na povrchu. To, že jsem krtky zachránil je pěkná blbost, ale nějak se nemůžu dívat na to, jak pes morduje krtka.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 77.39 (?), 28.1.2008 19:40

Náš pes mi ze zahrady dělá kráterovou krajinu, myši vyhrabává dost rychle a z hloubky, dost mě tím štve. Věřím, že by mohl dostat i krtka. Kočka, ta akorát číhá u díry. A když hrabe, tak jen schovává výměšek. Krtek, dle mého dobrovolně po povrchu nechodí. Je slepý a nemá k tomu uzpůsobené nohy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 180.74 (?), 31.7.2008 7:14

Tak to byste, pane Vysloužile, asi čučel. Jednoho slunného dne jsem stála ve dveřích boudy, kterou mám na zahrádce na nářadí, a kochala se pohledem na moji zahrádku. Jak celery hrdě vystavují svoji temně zelenou mohutnou nať, meloun se plazí jako chobotnice do všech stran, jak se rajčátka začínají nesměle červenat. Koutkem oka jsem zahlédla v trávníku u zahrádky nějaký docela rychlý pohyb. Zaostřím svůj chabý zrak a on si to tam doslova metelí krtek. Otočím se do boudy pro hrábě, podívám se zpátky a milý krtek byl pryč. Kam zmizel vím. Provokativně o sobě dává vědět cestičkou vyvrtanou těsně pod povrchem půdy. Kočka na něj kašle, párkrát mi podryl jahody, pak se mu tato cesta zřejmě znelíbila, takže pak podryl papriky a momentálně zkouší trasu pod okurkami. Takže fakt nevěřte tomu, že na pohyb na povrchu půdy nemá uzpůsobené nohy. Má, a mete jako střela. Byla jsem toho opravdu očitým svědkem, přísahám na holý pupek..

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 12.12 (?), 28.1.2008 15:59

Kdyby to bylo možné, prosím o zaslaní obázků k Vašemu řešení...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 180.197 (?), 13.4.2008 9:03
Pro 119.15: Nějak jsem ten Váš návod nepochopil. Petku od Coca Coly rozříznete shoda dolů a hrdlo uříznete? Jestli ne, tak nechápu, jak ji nasadíte na trubku. Hřebík dáte do dna, to je jasný, ale jak ten hřebík nasadíte na "ložisko" v trubce? Omlouvám se, ale fakt jsem na to nepřišel.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 210.249 (?), 24.4.2011 1:41

...no jestli ten návod dobře chňápu, tak ta trubka by měla mít menší průměr nežli hrdlo láhve. Petka od Coly, není celá rozřezaná..jsou na ní pouze nařízlé 4 pomyslné obdélníky které jsou vyhlé ven a slouží tedy jako lopatky. Takže tahle petka s lopatkama se nasadí na trubku hrdlem dolů. Potom se vezmou ty 2 extra spojený hrdla (nejspíš mají bejt obě zavřený víčkama a v tom horním víčku bude malá díra), a prostrčí se jednou z těch obdélníkových děr, které jsou na petce po té vyřízlé a ohlé lopatce a nasadí se na trubku. No a do té díry, která je v hodním víčku horního hrdla se zastrčí ten hřebík, který je součástí toho coca cola větrníku. Špička hřebíku tedy sedí na spodním víčku spodního hrdla a nožička toho hřebíku je zastrčená v té díře horního víčka horního hrdla. Trubka by tedy měla být zastrčená zespoda ve spodním víčku spodního hrdla....no jestli to někdo pochopil jinak tak mě kdyžtak opravte.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
babča - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (247) - 44.120 (?), 12.5.2008 12:09

Tak nám elektronický plašič pomohl jen od krtků.Zato hrycům vůbec nevadí.Dokonce těsně vedle něj likvidovali salát.Potvory.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 164.104 (?), 16.11.2007 18:38

Nejdřív je zapotřebí hryzce na zahradě vyhubit - silný proud vody do nory při současném splavování hlíny nebo písku, kterého možná budete potřebovat až čtvrt kubíku. Až hryzec vykoukne někce z nory, někdy ve vzdálenosti až 10 m od Vás, tak se s ním poperte. Samotná voda nestačí, ta jej z nory nevypudí. Pozor, je dost rychlý. Tato metoda však není vhodná pro ochranáře.

Pak zapíchněte do země dostatečně dlouhé, rovné dráty na armování nebo trubičky průměru nebo jiný materiál, který dobře přenáší zvuk (nejlepší jsou kovové materiály), zapíchněte tutu tyč do hlíny, alespoň 30 cm a nahoru na ně přidělejte plastovou lahev PET nebo PE s vyříznutými vrtulkami a uprostřed propáleným dnem. Úspěšnost proti návratu hryzce je 80 - 100 %, podle hustoty rozmístění těchto plašiček. Pozor, tyto plašičky jsou málo účinné proti krtkům.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika