Nepříznivý může být určitě ten fakt, že si tam (pokud nemáte opravdu čistý kompost bez semem plevelů) zanášíte nové a nové plevele. Také pokud tam kompostujete posečenou trávu tak si tam opětovně zanášíte lipnici roční se kterou bojujete. Kompostem dodáváte spíše humus než NPK. Já bych opravdu kompost maximálně používal na dorovnávání a míchal jej s pískem. Horní vrstva má být propustná, vzdušná. Proto se trávník pískuje, aby se stále vylepšovala půda, která sedá a udusává se, kompostem to zase tak moc neprovzdušňujete. Jako hnojivo bych raději doporučoval zavedená hnojiva, dnes se dělají i organická nebo alespoň organo-minerální, která sám používám. Já když pohnojím a zaleji tak si sousedé myslí, že zase místní ZD hnojili močůvkou:-). Pokud by jste měla opravdu kvalitní vermikompost bez plevelů, třeba z odpadu hroznů tak jako doplněk na hnojení bych neměl nic proti a tiše Vám záviděl :-).
Dříve než se začala hnojiva průmyslově vyrábět tak byla samozřejmě jiná situace. Já vůbec nezastávám masivní používání průmyslových minerální hnojiv. Kdo chce např. ekologicky bez následků dodat trávníku dusík tak může použít drcenou rohovinu, dá se používat výluh z kuřinců ten má zase více fosforu, granulovaný hnůj - když se trochu rozdrtí je také použitelný, případně kvalitní vermikompost. Hezký trávník.