Da sa v tomto teple ucinne dosievat travnik?

host - 1.29 (?)
13.7.2010 20:25

No - vysevat se da, ovsem ucinnost nebude nic moc pokud to nechate byt jen na par hodin denne vyschnout. Takze kdyz uz -tak zavalcovat a kropit a kropit a kropit. Jinak budete travnim semenem akorat tak krmit ptacky.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
solide - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (417) - 78.100 (?), 13.7.2010 7:27, zobrazeno: 4382x

Ahoj chcel by som poprosit o radu. zalozil som pred 2 mesiacmi novy travnik a mam par miest kde sa trava neujala. Ma zmysel v tomto teple tieto miesta dosiat, alebo treba pockat az nebude take teplo? Ujme sa mi trava? Mam automaticku zavlahu. Ak mozem dosiat mam nastavit zavlahu aby okrem skoro rano a vecer polievala aj raz cez den? Ak ano kedy? Dakujem za kazdu, dobru radu. J

host - 1.29 (?), 13.7.2010 20:25

No - vysevat se da, ovsem ucinnost nebude nic moc pokud to nechate byt jen na par hodin denne vyschnout. Takze kdyz uz -tak zavalcovat a kropit a kropit a kropit. Jinak budete travnim semenem akorat tak krmit ptacky.

Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 4.78 (?), 13.7.2010 20:35

Pokud máte dovlenou a můžete trávník několikrát denně zavlažovat, dokonce rychleji vzejde. Se závlahou je vše bez problémů, bez ní špatně

jez33 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (97) - 150.25 (?), 13.7.2010 20:42

Ono vysoke teploty tiez nie su idealne pre klicenie, podobne ako nizke. Ale da sa to. Pred cca dvoma tyzdnami vysiaty Batrenbrug rapid, momentalne min. 2cm, niektore casti aj viac. Pre istotu som zavlazoval po malych davkach ale casto. Cez obed kazdu hodku na par minut (MP rotator). Kde boly hole flaky a ostal na povrchu piesok po pieskovani je to redsie samozrejme ale inak vzisiel super. na travnik pecie furt a vkuse od rana do vecera. za posledne 2 tyzdne neviem ci bolo chladnejsie ako 35 v tieni. Ked som to priebezne kontroloval tak povrch bol stale vlhky, iba lysiny so zbytkom piesku schli rychlejsie. pochopitelne. Ked mam byt konkretny tak som to zalieval 7,9,11,12,13,14,15,17,19 a este som mu cvrkol v noci :) o 23 a 4.  Dlzka zavlahy tusim cca 6-8 min. Teoraticky to mohlo dat cca 1,5-2 mm pri trojuholnikovom spone, +, -.  Zo zaciatku som dal viecej ale robili sa mlaky, tazsia zem, este tomu pridal aj senzor a bola potopa. tak som ho odstavil a nechal to zalievat takto a pekne sa zazelenalo aj v horucavach. ten piesok ked preschol, tak palil ked som siel bosy. kruty vypek.  cez vikend sa pohrajte s nastavenim zavlahy, odsledujte ako rychlo vysycha povrch a interval a dlzku zavlahy upravte tak aby bol povrch stale vlhky. odsledujte si to. najlepsie cez obed, ked je najvacsi vypek a podla toho si doupravite rano a podvecer ked uz nie je tak teplo. pokial tam mate vacsie hole plochy, tie preschnu vcelku rychle na poludnie. asi sa budete musiet riadit podla nich. tam kde je uz aka taka trava to nebude schnut tak rychle.  vela stastia

Frankie - (14) - 191.58 (?), 14.7.2010 11:01

Jsem na tom podobne jako vy, neco jsem dosel zacatkem cervence, neco vzeslo (zalival jsem rano a vecer), ale zadna slava... Takze jak pisi ostatni, jestli muze "non-stop" kropit, tak ok, ale ja dalsi dosivani odkladam na konec leta... F

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz