Bofix



   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10   
      
J.f.K - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (322) - 244.2 (?) 
19.5.2015 12:53

Pokud použijete Bofix podle návodu, tak výsledek bude podle návodu jen na citlivé skupiny dvouděložných plevelů. Je však otázkou, jestli chcete mít trávník nebo louku. Já osobně mám nízko sečenou louku, kde rostou mimo jiné sedmi-krásky, kopretiny (těm se musím v určitou dobu vyhýbat sekačkou), krokusy, sněženky, puškinie, česneky, smetanky, mochny a mochyně, rdesna,... a dalších 186 botanických položek.

Soused má kostřavu a přemýšlí, jakým způsobem z ní vyhnat lipnice a ostřice, o psárce nemluvě. 

Děti nemohou na trávník v den postřiku, ale nehrozí jim nic, ani když se bez válení proběhnou po zahradě i dříve. Podbně i psi a kočky. Do prvního sekání je lepší ale brát plevel vypichovákem a poprvé "stříkat" až 14 dní po druhém sekání. Herbicidem vypálený plevel totiž brání dosud spícím semínkům z osiva ve vyklíčení a vzejití na povrch půdy.Při vypichování tak je výsledek lepší bez dosévání.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
      
MartinS - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (468) - 21.143 (?), 19.5.2015 12:54

Dobrý den,

aplikaci bofixu doporučuji provádět až tak nejdříve 2 měsíce po vyklíčení, tedy reálně někdy koncem června, záleží na použité směsi a druhu trav. Ředit dle návodu a možná tak o 10 % méně než je na nové trávníky doporučené. Neaplikovat na slunci, nejlépe k večeru nebo když je pod mrakem. Dětem bofix nic neudělá když nebudou ošetřenou trávu dávat do úst nebo se válet po trávě apod. Nicméně takto mladý a slabý trávník bych rozhodně moc nezatěžoval, pouze nejnutnější pohyb. Nevím co máte oseté ale nyní Vám tak sotva vyklíčilo cca 75 % toho co ještě může vyklíčit. Sekat při výšce cca 10 cm na výšku 7 cm a pak postupně zkracovat. Pokud ta plocha není moc velká tak se dá něco vytrhnout ručně mladé plevele jdou docela dobře, navíc častým sečením Vám cca 60 % plevelů ustoupí samo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 243.234 (?), 21.5.2015 9:03

Děkuji moc za rady.

Máme zaseto Travní osivo Green Park Fun z Mountfieldu. Nejde nám o nějaký super angličák - jsme na vesnici, takže jsme udělali takovou vesnickou užitkovou zahradu - takový ty sterilní zahrady, co vídám v satelitu, to se nás netýká. 

Děti už jsou z toho čekání na travičku hotový. Kluci jsou malí, tak se prostě na zahradu těší a už je tam trošku vypouštíme, protože je nechceme držet zbytečně doma - počítám s případným dosevem poničených částí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
MartinS - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (468) - 21.143 (?), 21.5.2015 10:13

OK, já samozřejmě nikomu nevnucuji anglický trávník :-), jenom se snažím poradit. Těšení Vašich dětí chápu, jde však o to, že dosev již moc  nefunguje a zacelení poškozených míst půjde těžko, jelikož půda je již většinou udusaná a často pak na těchto místech začnou dominovat plevele. Je to na Vás, ale více užívat trávník bych začal až tak po druhé seči, kdy bude již trochu zapojený. Myslím, že i dětem se bude více líbit hustý trávník než řídký a po dešti bahnitejší zahrada. Máte směs s velkým poměrem jílku, tedy něco to snese.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
<  6,  7,  8,  9,  10   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika