Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

jde o to jaký typ trávníku tam má být a co od nej čekáte. Pokud by to měl být trávník více-méně užitkový, který bude míti spíše praktický charakter, tak pokud nebude půda vyloženě těžká tak stačí odstranit odumřelé rostliny, narušit horní vrstvu, dorovnat do roviny a osít vhodným osivem. Časem při dobré a kvalitní seči a hnojení z toho +- trávník uděláte.

Pokud to má být okrasný trávník co má plnit hlavně estetickou úlohu tak je vhnodné nejdříve analyzovat typ půdy a podle toho ji vylepšit, od čehož se Vám bude odvíjet i potřebný rozsah prací, který takto na dálku Vám asi nikdo přesně neporadí.

Určitě bych se snažil nejvíce energie věnovat zásadním věcem, tedy kvalitní přípravě osevní plochy do největší hloubky co Vám to půjde a zálivce po osetí. Např. zapravování běžného trávníkového hnojiva do půdy před osetím apod. je jednou z věcí co je více méně "nedůležitá", jelikož než travní osivo vyklíčí a začne mít z hnojiva nějaký užitek tak většina těch látek bude již vyplavena. Pokud chcete přesto před výsevem hnojit tak hnojte dlouhodobým hnojivem s vyšším obsahem fosforu a draslíku což pomůže hlavně kořenové soustavě.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika