Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den. Prosím o radu. Asi před šesti lety jsme založili trávník (cca 800 m2), navezena zemina, uhrabáno, odpleveleno, zaseto. Ze začátku byla tráva krásná, jemňoučká, postupem času se začaly objevovat velké drny takové ošklivé, širokolisté, na oko rušící a i na dotyk mnohem méně příjemné trávy. Postupně tato tráva přibývá a čím víc jí je, tím víc nás štve :) Snažili jsme se určit, co je to za trávu, a vyšla nám z toho nějaká kostřava – bez záruky, přikládám fotky, na jedné je vidět rozdíl listů mezi tou „ošklivou“ hrubou a „hezkou“ jemnou. Původně jsme si mysleli, že jde o nálet od souseda, který za 5 let od stavby nebyl schopen upravit pozemek a roste mu tam všechno možné (vč. takové nějaké trávy, kopřiv, jetele, jitrocele, laskavce, pcháče...) a seká křovinořezem jen párkrát za sezónu (např. loni 2x, letos už asi 3x) – sousedka z jeho druhé strany s asi 3 roky starým trávníkem začíná mít stejné problémy a u nás je nejhezčí ta část trávníku, která je z pohledu tohoto souseda za domem, tam tyto drny skoro nejsou. Teď jsme ale zmatení, vyhledali jsme složení travní směsi, kterou jsme tehdy použili a tam se to kostřavou jen hemží:
Travní směs „park hobby“:
festuca rubra maritza 10%
festuca rubra longfellow 20%
festuca rubra condor 25%
lilium perenne esquire 10%
festuca arun. galatek 20%
festuca arun. masterpiece 15%
Když ze začátku byla tráva tak pěkná, co se stalo? Špatná péče, nálet nebo tam získává nadvládu něco, co úplně nechceme? A můžeme s tím něco dělat? Přiznávám, že zatím jsme hnojili vždycky jen jednou na jaře, poslední dva roky vertikutujeme (taky zatím jen na jaře), sekáme dle potřeby, většinou 1x za 14 dní (po pohnojení každý týden), jednou za sezónu to většinou postříkáme selektivním herbicidem, přes léto se snažíme zavlažovat, ale určitě by to sneslo víc.. Předem díky za názory a rady.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika