Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

tak mám od soboty zaseto. Rád bych se zkušených zeptal, jak zalévat a také jak přitom semenům moc neublížit.

Od soboty u nás nepršelo, něco málo podle radaru spadlo dnes dopoledne. Včera jsem přijel odpoledne z práce a díky poměru 60/40 až 50/50 (půda/písek) byl povrch suchý, mj. i díky větru, který to zdatně vysušuje. Bojím se tak, aby mně semena nezaschla a já na jaře nemusel znovu sít. Zalévám nyní ráno kolem 5.00 hod a potom odpoledne kolem 15.00 hod. Vícekrát to přes den nedám a na noc je to podle mě zbytečné, protože po západu slunce se sníží teplota, přestává foukat a zvýší se vzdušná vlhkost. Povrch tak zůstává vlhký.  Voda je po zalévání max. do 5 cm hloubky, což mi přijde na těch prvních pár týdnu pro naklíčení jako dostačující.

Také mě trápí zalévání z pohledu vstupu na čerstvě osetou plochu. Co jsem na internetu našel, na čerstvě osetý trávník by se nemělo vstupovat. To u mě ale nepřichází do úvahy, protože hadicí s kropícím nástavcem dosáhnu tak max. 5 m a bez vstupu na pozemek bych nedokázal celou osetou plochu pořádně zalít. Stopy po vstupu moc nedělám, jsou jen vidět vtlačené podrážky bot. Bojím se ale, že až semena začnou klíčit, tak tím, že na ně stoupnu je zničím. Snad to nebude ale tak hrozné, měly by se vtlačit do půdy a přežít to.

Jak jste řešili zalévání nově založeného trábvníku Vy?

Jak jste zalévali, když jste u toho museli vstoupit na čerstvě osetou plochu?

Děkuji předem za názory a pomoc.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika