Vzdálenost kompostu od studny

host - 151.58 (?)
8.9.2025 11:01
No a já bych zase řekl... že někdo trpí uchylkou opakovaně vytahovat desítky let mrtvé diskuze a bavit se nad zbytečnými reakcemi.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 141.153 (?), 5.9.2025 22:47

Ano, protože obohacujete vodu o živiny, takže se v ní množí sinice. Plus o ty živiny přichází váš kompost.

host - 248.160 (?), 6.9.2025 21:42

No, já bych řekla, že pokud s tou vodou ze studánky jen zaléváte, zároveň se zálivkou dodáváte rostlinám i výluh z kompostu (takže sice o ně bude chudší kompost, ale rostliny živiny dostanou) wink.             Lída

host - 214.246 (?), 7.9.2025 6:54

No já bych zase řekl, že ten, kdo někdy dělal kompost, tak nějak nechápe problém.Kompost spis trpí nedostatkem vody a proto so proliva. Mám kompost vedle studny a nikdy mě nenapadlo, že by z nej něco mohlo téct do studny. Spíše ho musím polevat. Tam bude úplně jiná chyba. Třeba umístění kompostu, svah a pod. 

host - 214.246 (?), 7.9.2025 7:03

No a teď vidím článek pod 18.7.2008 19.05 h. Už tehdy to bylo popsáno. 

host - 151.58 (?), 8.9.2025 11:01
No a já bych zase řekl... že někdo trpí uchylkou opakovaně vytahovat desítky let mrtvé diskuze a bavit se nad zbytečnými reakcemi.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6706) - 9.142 (?), 8.9.2025 18:34

A když napíšu, že to může být troll, jsem v dikusi smýkán bahnem opovržení těmi, kteří vědí. 

host - 136.144 (?), 8.9.2025 21:03
Já bych řekl, že někteří se zde jen bavili už před nějakou tou desítkou let (to ale ještě nebyla nebo o tom nevím umělá inteligence). Na druhou stranu musím říct, že ti kteří vydrželi, se stali zkušenějšími zahrádkáři než před nějakou tou desítkou let byli. Mnoho starých diskusí není možno najít pomocí zdejšího vyhledávání na Zahradě a nebo jsou ukryty v balastu, ale Google je najde. Proto jsou zde třeba asi dvě vlákna s názvem Topgigant a Top gigant a dvě vlákna nektarinka Maria Aurelia a to druhé je přesměrováno tuším na Favoritu Moretini. Protože kdo by zakládal druhé vlákno, kdyby věděl, že už zde takové je? Pokud teda narážíte na můj příspěvek o klíčení brambor po sklizni? Pokud mohu za ta léta porovnat, tak jediná úchylka která se zde u některých, kteří už zde možná ani nejsou, vyskytovala, bylo chytání jiných za slovo a snaha mít pravdu za každou cenu. A pokud narážíte na tu tabulku s cukernatostí odrůd švestek, kterou jsem oživil a byla s největší pravděpodobností vyhotovena nějakým výzkumákem, tak za celou dobu sem nikdo nic takového uceleného nedal, a nebo to nenašel vyhledavač na Zahradě a ani na Googlu. Protože obrázky se vyhledat asi nedají, pokud neobsahují popis. Možná by to chtělo trochu uklidit a seřadit. Někde je zde vlákno o tom "jakým směrem se bude ubírat šlechtění slivoní". Možný by stálo za námahu to vytáhnout a napsat tam "ke kořenům". Ale asi ne až k těm, které zničila šárka. Ale zdá se mi, že ve fotkách se zdne možná trochu uklízelo, některé dávné jsou k nedohledání.

host - 45.227 (?), 27.10.2007 21:19
Dobrý večer. Ze starších knih tuším 1000 rad zahrádkáře jsem vyčetl, že by kompost měl být alespoň 10 metrů od studny. Momentálně si na zahradě buduji studnu a hydrogeolog mi toto potvrdil.

host - 235.12 (?), 18.7.2008 19:05

prosim vás už se tu hádáte dost dlouho hlavně se dohodněte jeli ten kompost ve svahu nad studnou potom je to málo 8m jeli pod studnou je to ažaž. Ten kdo se ptá na tu vzdálenost kompostu od studny má velký zájem o to aby svuj zdroj vody neznečistil tak sám ví co na ten kompost může či nemůže házet . Ale vše má své předepsané vzdálenosti co se týká cest od studní ,hnojišť, septiků atd stačí zajít na patřičný úřad kde vám to z norem přečtou a možná i poradí ale na to bych nesázel úředník je jen uředník

host - 136.144 (?), 8.9.2025 21:41
Pamatuju si jak děda vyprável, že těsně u jedné studny byla ustájena mula a celá ulice tam chodila pro vodu, takže asi tak s tím odstupem... Ale doba je dneska už jiná...
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti23.9.2025
Pila solo 63419.9.2025
Jak se dostat s odpadní trubkou do této šachty?15.9.2025
Jak se dostat s odpadní trubkou do této šachty?14.9.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz