Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Když trámek na doraz a na těsno zastrčíte, tak tam zase nedostanete šrouby pro upevnění pasoviny. Nebo dostanete, ale musíte udlabat kus trámku. Jak jsem se díval, mám tam šrouby spíš M10 nebo M12 a dotažené na krev. Uvnitř je volný prostor a dřevo nepřijde do styku se zeminou a trvalou vlhkostí.   

JInak výztužný pásek (dlaha) by měl být určitě z boku. Kdyby byl vzadu(vpředu), nebude nic bránit jeho ohybu. Když je z boku, jeho ohybu brání tuhost treláže, která je zavětrovaná mřížkou a drží si svůj pravoúhlý tvar. 

Zastrčený trámek by měl mít možnost odtoku vody. Uzavřený tvar botky a natěsno zasunutý trámek větrání moc nepřejí. Bál bych se, že to časem nahnije a vakl se zvětší.  

Ještě mě napadlo jiné řešení - 2 zemní vruty. Stačí ty slabší z tenčího plechu z Lídlu (Krinner je zbytečně bytelný a drahý).

Dovnitř vrutu se dá zastrčit poměrně hluboko cokoli vhodně tenkého, třeba roxor nebo pásovina nebo jekl. Pak se to zasype jemným ostrým štěrkem a už to nejde vyndat!  Jen vysypat, což je u vrutu v zemi neřešitelný problém.  A k té tyči, jeklu či pásku můžete připevnit svůj trámek. Jen musí být ta ocelová věc dostatečně tuhá a sloupek musí být uchycen v dostatečné délce. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika