Skimmer svepomoci

host - 57.147 (?)
29.4.2009 13:40

Taky sem o tom uvazoval ale mel sem problem s tim ze se mne ten kosicek pripadne hadice na kterou to bylo napojene (40mm?) ucpaval bordelem a klesal objem dodavane vody - jelikoz mam cerpadlo zapojene gravitacne, tak to byl celkem problem. Ted mam skimmer napojeny 100mm kg trubkou bez kosicku (pred filtru) - nacucne to vsechno :-) a zachyti se to az pak na velke plose predfiltru primo ve filtru.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Pavel Daniel - (36) - 49.247 (?), 28.4.2009 20:28, zobrazeno: 15487x

Jaky pouzivate u sveho jezirka skimmer?

Ja zbastlil svuj prvni: vyrobeny z kanalizacni trubky KG dn 125mm a 110mm, ta uzsi je vsunuta do te sirsi a jsou na ni pridelane plovacky - kovova tycka funguje zaroven jako zavazi aby to dobre reagovalo na zmenu hladiny. Vnitrni trubka je na konci serizla v miste rozsireni a tak klouze ve vejsi trubce pomerne natesno.

www.youtube.com/watch

Skimmer
Skimmer

MattoniZn - (17) - 106.214 (?), 28.4.2009 22:59

Zdavím, já se pokouším dát dohromady v jezírku skimmer intex k nadzemnímu bazénu. Vzhledově to nevypadá špatně a cenově se to dá přežít  (440,-) než se s něčím mořit. jinak zatím dodělávám nějakou tu nožku a pak jěště to správný čerpadlo. Jak to dopadlo a jestli jsem byl spokojen tak bych dal vědět.

host - 57.147 (?), 29.4.2009 13:40

Taky sem o tom uvazoval ale mel sem problem s tim ze se mne ten kosicek pripadne hadice na kterou to bylo napojene (40mm?) ucpaval bordelem a klesal objem dodavane vody - jelikoz mam cerpadlo zapojene gravitacne, tak to byl celkem problem. Ted mam skimmer napojeny 100mm kg trubkou bez kosicku (pred filtru) - nacucne to vsechno :-) a zachyti se to az pak na velke plose predfiltru primo ve filtru.

host - 106.214 (?), 29.4.2009 17:28

Je pravda, že se ten košíček brzy zanese ale toho svinstava tam zase nebude tolik aby se to jednou nebo dvakrát v pohodlí vyndalo než rozebírat filtr.S tou hadicí máte pravdu těch 40 mm je možná dost málo, ale není jiná možnost jak tu trubku pak dostat ven z jezírka.Mám v plánu dát čerpadlo gravitačně pod úrovní hladiny mimo jezírko a pak to tlačit jen přes nějakou hrubou filtraci, aby nebyl odpor zpět nahoru do jezírka. Po přečtení poznatku zde jsem se rozhodl pro kořenou čističku s hyacintema a nějakým rákosem, protože si to tu někdo nemůže vynachválit, tak se to snad podaří. Pavel

host - 60.58 (?), 30.7.2013 10:29
Zdravím, chcel by som oživiť túto temu. Neviem ci uz ste to riešili. Mňa by zaujímalo ako vyrobit skimmer pre napojenie gravitacne. Rád by som prepojil gulu, skimmer a vsetko cez 110mm gravitacne. Mobil by mi noekto pomoct? Aspoň rukou nejaký náčrt napojenia a fotka ako spraviť skimmer. Ďakujem.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz