Dobrý den, máme betonové jezírko na celkem 1,8m3 vody. Chováme Karasy 14ks. a jednoho modrého Jesena. Pred rokem jsme měli 4 jeseny, ale tři vyskakali z jezírka. Ten jeden už si asi zvykl a prezil i zazimování /100l nadoba-popelnice//nova//, kde jsem poustel 20hod vzduchovani teploto kolem 4stC/
Před 2měsíci jsme koupili 2 KOI kapry a 2 malé Jesetery. Zatim nemame UV lampu a resim cisteni tim, ze jezirko po týdnu, kdyz je voda nazelenala uplne vypustim, vydrhnu dno a steny a znova napustim (Voda je z vesnického radu, z lesni studanky. PH mereno mirne, vyšší /nepamatuji si presne, ale na jare bylo kolem 7,5). Koupil jsem kyslikový cistic /peruhlicitan sodný/v obchodě Jezírka a zahrady v MOSTE. Poprvé čistič pomohl a misto týdnového vypouštění se jezirko vycistilo tim pripravkem. Vse ok ryby ok. Pak jsem po týdnu opet vypustil a napustil a po týdnu zelené vody použil stejne doporučene davkovani pripravkem. Ráno jsem byl v soku. Jezírko velmi kalne, voda mela bilou barvu. Samozřejmě 2 Jeseteri a jesen KO mrtvi. Karasci to prezili. Okamzite jsem jezirko vypustil a vyčistil. Karasci zatím ok. Nevite co bylo špatně? Uvazuji o te UV lampe, Zatim mam cerpadlo 750l/h a vzduchování vzd. motorkem. Tech jeseteru mi bylo lito, bylo radost je pozorovat... Ma cenu je koupit jeste jednou, nebo počkat na to az se jezírko bude cistit uv lampou? A poslední dotaz, šlo by stejným zpusobem jak jsem to už udělal, zazimovat jesetery? Děkuji za odpověď... M. Círek