Jak použít Algea away na zelené řasy v jezírku



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 6.233 (?) 
20.6.2011 12:37

Pánové nechtěli by jste být trochu konkrétnější, o regál vedle je modrá skalice,. Jo a mimochodem Algea Away jsem letos použil poprvé a jen jednou z jara a výsledek byl velmi dobrý, vláknitá řasa zmizela a přestala růst, ale tento přípravek vodu nečistí, jednobuňečná řasa způsobujícící zelený zákal vody se tvoří. Je to opravdu jen proti vláknité řase.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
                     
host - 104.24 (?), 20.6.2011 15:06

Já si tady z Vás legraci opravdu nedělám. 95% to je zásluha filtru. 3% bakterie (stejně by se tam namnožily, ale trvalo by to podstatně déle a 2% přípravku, který výrazně (12hodin) zkracuje nápravu vzniklé nerovnováhy z důvodu nové vody v jezeře nebo přísunem živin. Přípravek Algea Away - již z názvu odhaduji, že obsahuje sloučeninu hliníku - aluminium. Hliník, jak je známo, se odstěhoval do Humpolce, ale také dokáže na sebe relativně stabilně (pozor na nízké PH) vázat fosforečnany, které jsou nezbytné pro růst řas (až na tu modrou řasu). Podobné přípravky se používají ve velkém v úpravnách pitných vod,..V obchodě jsem podobné přípravky viděl za 10 - 100 násobek, ceny, než je u výrobce.Bakterie stojí v dobrém obchodě 250,/kg, ale také za 2500/kg a je to to samé. Dokonce se bakterie množí a potom suší na stejné hromadě. Cena záleží jen na obalu. Je li tam značkový prodejce a na obrázku jezírko s rybama, pak je za 2500/kg. Jinak hliník je nejčastěji se vyskytující kov (17% ze všech kovů) na této planetě a zdraví vody rostlin a živočichů nepoškozuje. S modrou skalicí a Savem mne neurážejte, prosím. Jery

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 217.132 (?), 20.6.2011 15:14

Siran hlinity a dokonca aj kation lantanity sa pouzivaju na riesenie katastrof sposobenych riasou ktora sa rozrastie ako dosledok fosforecnanov. Vyzraza anorganicke rozpustne fosfaty a tie nie su potom riasam pristupne. Navyse zrazenina tvori koloid ktory viaze a vyzraza aj jednobunkove mikroorganizmi. Verim, ze to moze mat svoju ucinnost. Hlinite soli sa naozaj pouzivaju v jazerach... aj na cirenie vody Iba treba vediet odhadnut mnozstvo a menej je niekedy viac. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
exn - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (165) - 246.1 (?), 20.6.2011 16:19

Tak pozor, správný název je Algae Away, kde algae je anglicky řasy, neboli "řasy pryč". Já tam žádný, ale opravdu žádný hliník nevidím.

Každopádně máte pravdu, že např. přípravek PAX 18 se ve velkém používá na snížení hodnot sinic a řas ve velkých nádržích (viz. sinice na přehradách, vodních nádržích, atd...). Cituji z technického listu: (PAX - 18 je koncentrovaný roztok polyaluminiumchloridu. Používá se jako čiřící činidlo při úpravě pitné vody a při čištění odpadních a průmyslových vod. PAX - 18je dále vhodný ke srážení fosforu a k odstraňování vláknitých bakterií v čistírnách odpadních vod při jeho dávkování do bilogického stupně. Při jeho použití jako předsrážecího činidla se dosáhne efektivního odlehčení flokulačního stupně. Je vhodný při úpravě bazénových vod. Další oblastí použití je např. v papírenství jako podpůrný prostředek ke klížení, pro zvýšení retence vláken na sítech, pro zlepšení odvodnění a pro čištění papírenských odpadních vod.) Ale stále je to chemická látka, ne bakterie.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 73.81 (?), 20.6.2011 16:47

S hliníkem to opravdu nemá nic společného, v přípravku je ho stopové množství. Také myslím, že název přípravku Algae Away nemá nic společného s chemickou značkou Al, ale s angilckým výrazem pro řasy

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 217.132 (?), 20.6.2011 17:08

...pravda, ze algea znamena riasu. Sranda je, ze tento ludovy nazov pre organizmus, co rastie v jazierkach nie je spravny. Nie je to skutocne riasa, algea, ale bakteria, sinica, cyanobacteria. Riasa je vyznamne odlisny druh organizmu. Riasy pravdepodobne ani v jazierku nemame. Aj vlaknite druhy su s najvacou pravdepodobnostou cyanobacterie. Cize druh fotosyntetizujucich bakterii. Prislusnost k bakteriam prezradza ich odolnost, rychly rast a schopnost sa rozmnozovat aj v narocnych podmienkach.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 104.24 (?), 20.6.2011 17:15

Máte jistě pravdu. V Alnagonu také není asi hliník :-)), ale se síranem hlinitým zkušenosti určitě máte, že? Já takové, že když není dobře navrženy filtr, je to krátkodobé opatření, tak na 3-14 dní. Když je dobrý filtr, tak je možné použit například při výměně vody. Já mám železitou a asi s vysokou uhličitanovou tvrdostí, tvoří se mi dokonce usazeniny. PH mám vždy 7,2 bez kolísání. Jery 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
exn - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (165) - 246.1 (?), 20.6.2011 17:29

Bakterie stojí v dobrém obchodě 250,/kg

Myslím, že nejenom já bych byl vděčný už za nějaký konkrétní název. Buď toho výrobku, nebo toho "dobrého obchodu". Věřím, že bakterie např. do septiků, nebo žump budou +- stejně sušené, ale za 250,- Kč/kg jsem zřejmě někde něco přehlédnul :-) Pokud se odvážíte to sem napsat, tak za sebe Děkuji!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 104.24 (?), 20.6.2011 18:23

Přesně tak, jak Vy píšete. Používám bakterie do žump, septiků a dokonce tam bylo napsáno na suché záchody (asi ty padací kadibudky). Obal jsem vyhodil, ale bylo tam něco jako hladové bakterie schválené receptářem. V obchodě cena 250 - 300. Spolehlivě ale vím, že nejdůležitější je filtrace. Můžete použít desítky drahých přípravků, jako jsem dříve používal já a zbytečně vyhodíte penize. Já počkám do podzimu, jestli se nebude fitrace neprůchodně zanášet a pak Vám řeknu tady výsledek.  Zatím je výsledek pro mne doslova šok. Nechápu jak může být voda tak průzračná, doslova bez odstínu zabarvení. Řasa (zelená bakterie) jenom kratičká, místy na stěně, ze dna lovím do filtrace drobné výkaly od ryb, aby bylo úplně čisté. A co mne nejvíce překvapilo, z fitrace se uvolňují drobné nítěnky a jeseni na ně číhají a hned je odloví. Jery

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 223.252 (?), 20.6.2011 20:57
Chápu to správně, že alge away obsahuje baktérie do septiku, které jsou odolné vůči uv lampě, která se proto nemusí vypnout?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika