Jak použít Algea away na zelené řasy v jezírku



   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
                     
host - 6.233 (?) 
21.6.2011 22:08

Pane Hrkal mohu vědět jak jste to zjistil?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
                     
host - 209.99 (?), 21.6.2011 22:32
Mikrobiologický rozbor je celkem dráha záležitost, tipuju, že máte v ruce chemicky rozbor, ve kterém vám chybí uhlík
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 121.238 (?), 22.6.2011 10:57

...na obchodnu chorobu, ze predavaju nedostatocne specifikovany a oznaceny biocidny prostriedok, nech zacnu s pravnymi krokmi...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 121.238 (?), 22.6.2011 11:34

...na ccsp.sk je register aj biocidnych prostriedkov. Samozrejme ze tam algae away nie je. Su tam vselijake vacsinou na akvarka, mozno zistit aktivnu latku, vacsinou rozne kvarterne amoniove soli ale aj ine organicke amoniove soli. Casto aj siran mednaty, ci peroxid, casto skryte pod rozne nazvy... Odhadujem ze v tom registry je asi 1-5 % z toho co sa predava

Napriklad JBL algolon od nemenovanej firmy je vlastne herbicid simazine triazoloveho typu (chlorovany derivat) v sucasnosti zakazany v krajinach EU (zdroj wiki, mozno len zakazany ako herbicid, do jazierka asi moze)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 121.238 (?), 22.6.2011 12:09

tak som nejaky algae away nasiel registrovany zde. Neviem, ci je to ten isty co sa predava u nas, je to registrovane v USA a ma to vyrabat bio-lab. Na stranke si najdite specimen kopiu info o tomto algicide. Fotka sa zle cita, ale prostriedok obsahuje nejaky polyetylenoxid s imino skupinami, co je slusny flokulant a moze mat aj ako organicke amoniove soli priame biocidne vlastnosti. Potom tam je inertna zlozka. nejake enzymi ci organizmy su bulsiting...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
exn - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (165) - 38.65 (?), 22.6.2011 13:22

Zřejmě to nebude ten samý produkt, protože to na Vašem odkazu je čistě bazénový flokulant, o jezírku tam není ani zmínky (nebo jsem to přehlédnul). Navíc Algae Away je TM (proto ten odkaz na patentovou kancelář v US), možná proto se to neobjevuje nikde na US trhu. To co se dodává na náš trh má původ u nějaké "garážové"holandské firmy, co vidím na jejich webu, tak jejich hlavní náplň je žrádlo pro koi.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 217.151 (?), 22.6.2011 21:49

Ja alagae away nemam a ani neviem posudit, ci je to jeden vyrobok alebo nie. Na druhej strane sa mi nechce verit, ako popisuju ucinok nejakych bakterii, ze mrtva riasa zacne plavat... Vy co mate algae away urobte test. Pripravte si z bentonitu (bud kockolit alebo smekta) zriedenu suspenziu vo vode. Aby to bolo trochu priezracne ale aby to bolo lahko odlisitelne od vody. To znamena velmi malo bentonitu vo vode pod 1 percento urcite i menej. Pripravte si roztok z algae away. Ak po zmiesani dojde k vzniku zrazeniny tak su to kationove flokulanty a ziadne bakterie. Ak nebudete pozorovat nic, tak algae away od house of kata je iny ako ten co predaval bio-lab.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 73.81 (?), 23.6.2011 17:05

Pro exn > ... pak jste měl citovaný výrobek někde pod mikroskopem a nenašli jste známky života...  Vaši známou s laboratorním testem neotravujte, nic by jste nenašli.

Na přípravku píší, že obsahuje enzymy - a ty pod mikroskopem nevidíte. Podobný problém by mohl nastat i s bakteriemi (velikost, kultivace, expirace atd.) My jsme na to šli trochu jinak - předpokládáme, že pokud přípravek obsahuje bakterie nebo enzymy, měl by obsahovat i uhlík. A uhlík je možné detekovat chemicky - analytickými metodami. 

Koupil jsem si tedy jedno balení Algae Away (fotka je umístěna o pár příspěvků výše) v jednom nejmenovaném eshopu, odebral vzorek a nechal udělat rozbor. Podotýkám, že na celkem prestižním pracovišti. Rozbor vzorku koupeného přípravku nám nepotvrdil přítomnost organických látek. To bych to asi ještě přešel - napadá mi spousta důvodů, proč by tam uhlík (a tedy bakterie a enzymy) nebyl - expirace, špatná výrobní várka, špatné skladování atd. 
Rozbor měl ale i svou druhou část - kde se hledaly anorganické látky. A tady jsme narazili na relativně velké překvapení. Přípravek obsahuje navzdory tvrzení na návodu (...neobsahuje chemické přísady a těžké kovy...) prvky Cadmium a Olovo - i když v relativně malém množství. Obsahuje ale i zásadní množství jiného kovu (který se tuším neřadí mezi těžké) - Zinku. Podle výrobce se zřejmě nejedná o chemickou přísadu...
V elementární analýze bylo jeho zastoupení ve zkoumaných prvcích více než 99%. Domníváme se tedy, že námi testovaný vzorek Algae Away je s velmi vysokou mírou pravděpodobnosti díky provedené analýze, extrémně nízkému (na vědeckém pracovišti prakticky neměřitelnému) množství organiky a morfologii vzorku dle našeho názoru - čistý oxid zinečnatý.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 121.238 (?), 24.6.2011 9:05

Oxid zinocnaty neobsahuje 99 percent zinku. Iba nejaka zliatina zinku resp takmer cisty kovovy zinok obsahuje 99 percent zinku.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 73.81 (?), 29.6.2011 8:56

RE > ... Oxid zinocnaty neobsahuje 99 percent zinku. Iba nejaka zliatina zinku resp takmer cisty kovovy zinok obsahuje 99 percent zinku.
Nepsal jsem, že oxid zinečnatý obsahuje 99% zinku, ale o jeho zastoupení ve zkoumaných prvcích.  Údaj se vztahuje k semikvantitativnímu vyjádření tzn. že za 100% je považován součet všech hmotností stanovovaných prvků, tedy celá periodická soustava od sodíku včetně dál.
Pokud se ptáte na složení námi testovaného vzorku Algea Away, tvoří oxid zinečnatý 99,8% hmotnosti vzorku, zbylé 2 desetiny jsou tvořeny prvky olova, kadmia a dalšími roztomilými prvky

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Podklad dlažby na terasu22.4.2024
Výběr hliníkové pergoly od A do Z22.4.2024
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika