Jak použít Algea away na zelené řasy v jezírku



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 121.238 (?) 
21.6.2011 14:08

...je nekulturne uvadzat, co vyrobok neobsahuje a pritom neuviest, co obsahuje... Ci uskodil alebo neuskodil s tym nema nic spolocne. Ak sa predava biocidny prostriedok a je jedno, ze to je len do jazierka by mala byt absolutna povinnost uvadzat, co je to zac. Raz to ma biocidny ucinok! Ak by mi toto nejaky predajca ponukol, vypytal by som si nejaky doklad o povoleni predaja alebo blizsej specifikacie.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
                     
host - 123.17 (?), 21.6.2011 16:04

Rád bych se zeptal trochu více na ty bakterie do septiku. Zatím jen sbírám zkušenosti, jezírko mám krátce a jen docela malé, cca 2 m/3.

Letos jsem začal používat na základě informací zde na fóru Algae Away na řasu a Pond Protec na ochranu kačírku v mělké zóně. Zatím od jara vše super, řasa žádná, kačírek je čistý. Na fólii mám spíše jen hnědavý povlak, ale vypadá to lépe než černá fólie. Co to je nevím, hnědé řasy, nebo nějaké bakterie?

Do jezírka jsem dvakrát aplikoval bakterie envipond. Voda je pěkná, vidím perfektně metr na dno, ale rozhodně není 100% průhledná jak se píše výše.

Můj dotaz tedy zní, mohu místo envipond dát bakterie určené pro septiky? Jakou dávku na jezírko 2 m/3 mám dát. Pomůže to v zprůzračnění vody?

Děkuji za odpovědi.

Ještě bych také uvítal nějakou "motivační" fotku jezírka od uživatele Jery - abych viděl, jak moc čistá voda může být.

Pavel

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 6.233 (?), 21.6.2011 16:13

Podle toho co Jery píš tak se obávám že když se dá fotku jezírka, tak vodu ani neuvidíte jak je čístá , sám píše že si musí sáhnout aby si byl jistý že tam voda je :-).

Jen tak pro zajímavost docela rád bych věděl jaká je představa o čísté vodě v okrasném jezírku. Má to byt tak čisté jako když to teče z vodovodu a není to rezavé? To je přeci trochu zcestné nemyslíte?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 121.238 (?), 21.6.2011 16:28

..by som tajku vodu ani nechcel. Macky z celej dediny by opakovane skakali do vody, pretoze by vlastne ziadnu nevideli. 

Pre mna cista voda je taka, ako ked sa napusti z vodovodu ci studni prvych par dni mozno 2 tyzdne. To sa da asi docielit, ale kamene a folia az take ciste nezostanu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 73.81 (?), 21.6.2011 18:37

Re>...Nebylo by jednodušší se zeptat přímo výrobce co obsahuje, nebo respektive co neobsahuje...
Asi nebylo, výrobce nebo prodejce Vám to těžko řekne.  Pak by Vám totiž nic nebránilo koupit si to v té drogerii. Míchat v kýblu už to není potřeba, stačí to jen použít :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 6.233 (?), 21.6.2011 18:46

RE: Asi nebylo, výrobce nebo prodejce Vám to těžko řekne. Pak by Vám totiž nic nebránilo koupit si to v té drogerii. Míchat v kýblu už to není potřeba, stačí to jen použít :)

O něco trochu náročnější je odnést do laboratoře a nechat si za peníz zjistit co to je, ktaže si myslím že v tom to není. Nemyslel jsem ptát se prodejce na přesné složení, ale třeba se zeptat jestli to obsahuje opravud bakterie jak uvádí, nebo právě soli hliníku a jiné chemické látky o kterých tu spekulujete.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 73.81 (?), 21.6.2011 19:24

Myslím, že drtivá většina prodejců neví, co přesně prodává, a v dobré víře papouškuje to, co dostanou v technických listech dodavatele, většina z nich opravdu věří, že prodává bakterie, které čistí vodu. Krásně je to vidět na příkladu Algea away - podívejte se na internet - všude stejný, okopírovaný návod. 
BTW - s těmi rozbory to není tak úplně jednoduché, měl by jste vědět, co přibližně hledáte. Chemikům to docela usnadní práci, a je to pochopitelně i levnější. Je tedy snazší si potvrdit (nebo vyvrátit) předpoklady, než přinést do laboratoře bílý prášek a zeptat se, z čeho se skládá. U organiky narazíte určitě, u anorganiky je to snazší

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 6.233 (?), 21.6.2011 20:24

re: BTW - s těmi rozbory to není tak úplně jednoduché, měl by jste vědět, co přibližně hledáte. Chemikům to docela usnadní práci, a je to pochopitelně i levnější.

Ono by stačilo zjistit jesli je to biogický materiál tedy přesněji bakterie, nebo chemie, to je jediné o co se tu celou dobu přete.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1463) - 73.81 (?), 21.6.2011 21:05

Ten přípravek prakticky neobsahuje organické látky. Pokud tedy výrobce neaspiruje na Nobelovu cenu za mikrobiologii nebo biochemii, bude asi někde chyba :)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
exn - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (165) - 246.1 (?), 21.6.2011 22:00

Jestli chápu Vaši pozn. pak jste měl citovaný výrobek někde pod mikroskopem a nenašli jste známky života (ani na úrovni bakterií )

Nevím, o jaké fyzické velikosti se v případě těchto bakterií jedná, možná by se na ně dalo někde mrknout. Vzpomínám si, onehdá jsem zkoumal parazitické hlístice na lalokonosce. Také přišel za šílenou cestu malinký sáček něčeho sušeného. Hlavně se mě nezdálo, že z něčeho usušeného za chvíli bude něco živého. Tak jsem to dle návodu namočil po pár min. dal pod běžný mikroskop a co myslíte? No byli tam Tak jsme to vylili pod rododendrony a ony fakt přestaly osychat.

Mám jednu známou veterinářku s laboratorním vybavením, zkusím někde sehnat trochu toho zázraku a zjistit, zda se to pohne...

Nebo pokud jste to již někdo odhalil, tak dejte vědět, ať nemarníme čas

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika