Husi krky
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 102.197 (?) 1.1.2015 2:04
Také jsem jich kupoval přes 2km. Husí krky jsem kupoval v Horn****u a v Bauh***u. V obou, protože ani v jednom neměli skladem tolik, kolik jsem potřeboval. Jaké ceny jsou tam nyní nevím, já to kupoval na jaře.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 179.89 (?), 31.12.2014 19:09
A co tak do té 20 strčit tu 16,nakrájet na kousky a už toho bude třeba 400m
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 39.3 (?), 2.1.2015 14:38
16mm je lepší, jelikož dosáhnete oproti 20mm o cca +25% většího povrchu média ve shodném objemu. Navíc 16mm bude mechanicky odolnější.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 223.242 (?), 2.1.2015 15:42
Ono je to jako nosič biomasy ve filtru jedno, jestli tam máte řezanku z průměru tohoto nebo onoho nebo směs. Klidně berte směs odřezků od elektromontážní firmy zdarma a neohlížejte se na to, že 16 mm má teoreticky větší účinnou plochu. Ty větší průměry (nad 20 mm) nasekejte nakrátko (klidně á 2 vlnky) aby do nich ta drobošť dobře samovolně zaplula.
Pokud by jste se s tím chtěl rovnat, pak do 20 mm průměru délky 3 vlny můžete zasouvat úseky 16 mm délky 6 vln. Větší plocha ale má větší hydraulický odpor - počítejte se snížením průtočnosti.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 135.29 (?), 3.1.2015 6:27
moc dekuji za postrehy a rady, jeste bych se chtel zeptat zda mam do sudu s tema krkama aplikovat startovaci bakterie a pak taky jaky vzduchovy kompresor, o jakem vykonu pouzit, aby to cely rozhybalo, zda postaci 1000l/h nebo silnejsi, je mi jasny ze to zalezi o mnozstvi media, pocitam ze bych mel ten 100l sud tak do trictvrte plnej, a jeste me napada, bude mit ten 100l sud nakej efekt nebo radsi pouzit vetsi kdyz uz to budu delat, jeste jednou dekuji
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 102.197 (?), 3.1.2015 9:16
Startovací bakterie nejsou nutné, ale vhodné. Zrychlí se tím jejich rozšíření po médiu.
Kompresor 1000l/h by na 100l sud mohl snad stacit.
Otázka efektu je těžko zodpověditelná, když neznáme velikost jezírka a rybí obsádku. Velice orientačně bych tipnul, že 100l sud postačí na jezirko o velikosti do 2000 litrů.
Když ten filtr budete teprve dělat, pokuste se nějak vyřešit odkalování, ať nemusíte při čištění filtru husi krky vybírat. A také by bylo dobré před vlastní filtr zařadit něco, čím odfiltrujete z vody hrubou nečistotu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 195.53 (?), 3.1.2015 14:16
jezirko ma 13kubiku a mam 8 koi a par jesenu, mam nekolik beden s filtracnima houbama a japonskou rohozi a pred nima sterbinak s 300mikronovym sitem a uv lampu 55w, s vodou nemam problem, je krasne pruhledna ale co je pruser tak to jsou vlaknity rasy, jezirko je cely den na slunicku, jinak to bohuzel neslo, a ikdyz mam pres pul hladiny lekniny tak rasy rostou o stosest, nechci tam sypat ruzne chemie co se vydavaj za bio atd, myslel jsem ze bych za stavajici filtraci napojil prave ten sud s tema nastrihanejma husima krkama jako ciste biologickou cast filtrace kam by sla voda v podstate zbavena vsech mechanickych necistot a jen by se tam odbouravali ziviny potrebne pro rust vlaknitych ras atd, treba se pletu a jsem uplne mimo ale vite jak, je to neustaly vyvoj :)
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 39.3 (?), 3.1.2015 15:13
Pokud jsou ve vodě živiny, tak vždycky budete mít řasy - ať již v podobě zelené vody a nebo vláknité řasy.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 99.136 (?), 4.1.2015 21:58
|
|