Automaticka regulace prutoku
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Pavel Daniel - (36) - 57.147 (?), 25.11.2009 10:45
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Pavel Daniel - (36) - 57.147 (?), 25.11.2009 16:00
Diky za inspiraci - ten fiap je moc pekny, cena nejspis odpovida zpracovani. No co se da delat.
Sito bude tech 0,3mm, jemnejsi mam strach - hlavne se potrebuji zbavit shluku ras tak na to to snad bude stacit.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 57.147 (?), 26.11.2009 8:57
No sito prave resim, mikrotahokov mne napadl jako prvni, ale byl mne vymluven - ucpavani, tak ted resim "trosku" drazsi zalezitost - strebinove nerez sito, cenove je to teda rana, ale jestli ty vlastnosti v praxi funguji tak proc ne.
O tom odkalovani jsem jeste vubec nepremyslel - asi jednoduchy oteviratelny ventil na vypusteni necistot a bince ze sita - asi podobne jak to ma ten cetus, jen ten prostor na necistoty bych tam nechal vetsi.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 57.147 (?), 26.11.2009 11:55
Mohl bych se Vas jeste pane Hrkale zeptat - jelikoz jste z praxe a mate s tim zkusenosti proc jsou na sitech sterbiny horizontalne? Nesklouzaval by bordel lepe kdyby byly vertikalne?
Diky za reakce
|
|
 |
|
 |
 |
|
Martin Hrkal - Diamantový Zahrádkář (1463) - 73.81 (?), 26.11.2009 12:28
Nerezový mikrotahokov bych úplně nezatracoval, oproti štěrbinovému sítu je relativně levný - problém je spíše s volbou správné veliksti otvoru v něm. Když jdete do štěrbinového síta, je otázka, jestli Vás to komerční řešení nakonec nevyjde finančně podobně.
Mechanickou filtraci z mikrotahokovu používá i systém Proficlear, ale na trochu jiném principu, než to máte Vy. Čištění je tam realizováno přes automatizované stírání takový kartáčem - ale technicky se mi to zdá jako komplikovanější řešení, i když v něm jako celku nacházím i celou řadu výhod, ale samozřejmě, jak už bývá zvykem, i nevýhod 
Pokud budete přeci jen vyvijet vlastní, na odkalování použijte větší průměr trubky - u toho Cetusu mi to přijde opticky malé (ale třeba se pletu, detailně ho neznám), Fiap tam má výstup DN100
Co se týče orientace štěrbin na sítu, nikdy mi nenapadlo o tom takhle přemýšlet - nehledal bych v tom nějaký technický úmysl, ale řekl bych, že je výrobně snazší ohnout 5 vodících lišt, než ohýbat 200 tenkých lamel. Bordel klouže dobře i tak, je splavován padající vodou, jejíž množství se postupně zmenšuje (prochází skrze síto) Pokud by lamely byly svisle, myslím, že by se ta voda mohla ztrácet moc pomalu, a síta (a filtry) by muuseli být větší - ale je to jen doměnka
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 57.147 (?), 26.11.2009 13:13
Musim to vsechno propocitat, pokud by tam mel byt rozdil jen par tisic tak jdu do komercniho reseni, ale pokud tam porad bude rozdil skoro v desitkach tisic tak se neda nic delat a budu to muset splichtit sam :-)
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 57.147 (?), 26.11.2009 16:10
Presne tak, neni nad to se ve filtraci porad vrtat, spravovat, nekolikrat za rok ji predelat, to by proste nebylo ono :-))
Ja bych byl ochoten zainvestovat tak maximalne 15t a v teto relaci jsem nasel jen filtraci oznacenou "Budget 2". Co si myslite o ni?
Ja jsem vlastne donucet si to resit svepomoci protoze pro moje jezirko (120m2/100m3) jsou komercni reseni opravdu neunosne draha. Uz samotna stavba - kdybych to nechal udelat firmu tak to bude stat 250t, svepomoci jsem se zatim dostal na 120 (folie firestone - firma, 2xoase optimax 10000, betonova sachta pro techniku, drevene molo 6*3m, prvonakup cca 100ks vodnich rostlin, 60 tun kacirku a kamenu, jo a rybicky : 4 perlini a 7 jesenu + ted tak 150mladych perlinu:-)))
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|