Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

já používám na odbourávání vláknité řasy přípravky od VODNÁŘE, snad to sem mohu napsat - není to reklama, a na nich je uvedeno, že pro lepší účinnost je potřeba nejdříve snížit ph a poté použít přípravky. Používání kyseliny, docela i vysoké koncentrace, jsem tady už někde četl a nesouhlasím s tímto postupem. Na druhou stranu, ale lidé používají kůru stromů a díky výluhu se jim daří snižovat ph. Já jsem přemýšlel nad nějakou střední cestou, jak cenově, tak i aspoň trochu přírodně. Domnívám se, že po použití slabého roztoku, octu, v místech koncentrace řasy by se mi mohlo podařit narušit nebo dokonce i zbavit se ložisek.

Ale souhlasím i s vámi, že díky tomu, že mám v jezírku hodně řas, tak mám vysoké ph. My se v tom jezírku koupeme, takže řasy při koupání ne každému vyhovují. Odstraňoval jsem mechanicky, síťkou, vysavačem a používal i zmíněné přípravky. Bohužel letos bylo extrémně slunečno a skoro nepršelo, vodu jsem dopouštěl ze studny. Když jse byl ještě na základní škole, tak nás strašili kyselými dešti a teď by se mi nějaký deštík hodil :-)!

Děkuji za názor a pěkný den.

AD.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika