Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

U každého jezírka je spousta proměnných, hlavně použitá voda, filtrace, umístění a sluneční osvit. Těžko hledat universální návod, je to hledání optimálního nastavení podmínek.

Já mám celkovou plochu jezírka cca 25 m2, při ploše hluboké části cca 10 m2 zbývá na mělčinu 0-40 cm cca 15 m2. A to se prohřívá dobře. Jistě, cirkulace vody je velmi podstatná. Nátok do filtru 1 spodní sání gulou + 1 hladinový skimer, výtok z filtru 2x 6000 lt. Další cirkulaci vody pomáhám dalším vzduchováním (mimo filtr) 5 ks kamenů s malým odporem, rovnoměrně po obvodu v hloubce cca 40 cm, 30 lt/min. Teplota vody měřená hladinovým teploměrem 10 cm u vzduchovacího kamenu v zastíněném místě byla v tomto létě běžně kolem 23-27 st.C. Pravda - u dna je to výrazně chladnější. Takže lakonicky - filtruji, svítím UV, bublám vzduch a stejně bojuji s řasou. Ale koupu se s rybama v čisté vodě bez chemiesmiley

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika