Problém se solární plachtou

host - 142.248 (?)
7.8.2013 9:27

Když jsem si pořizoval solární plachtu, tak mě v prodejně upozornili, že plachta nesmí být vystavena prudkému slunečnímu svitu a horku, protože to pak dochází k roztažení vzduchu v bublinkách, které praskají a to i tehdy, pokud leží na vodě. A měli pravdu, protože už se mi to několikrát stalo a to pak ty bubliny vypadají jako vypuštěný míč. Takže pozor na slunko...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 145.23 (?), 20.7.2013 21:31, zobrazeno: 5853x

Už rok mám solární plachtu Relax, na bazénu je tedy druhou sezonu. Stalo se mi, že se na ní vypustily skoro všechny bublinky. Jsou úplně splasklé a bez vzduchu. Porušené nejsou. Plachta teď špatně plave a nabírá se na ni voda. Když plachta není na bazénu, je přikrytá bílou látkou. Zacházíme s ní šetrně. Přes zimu byla uskladněná v suché a nepromrzající místnosti. Má někdo podobnou zkušenost? Uvažuji nad reklamací.

host - 95.96 (?), 31.7.2013 8:45

Snad bude někdo reagovat, také nad touto plachtou uvažuji.Já bych to reklamovala.

host - 237.232 (?), 31.7.2013 9:39

Reklamaci zkusit můžete, ale připravte se, že budou hledat mouchy, špatné skladování nebo, že jste ji snad nedal na vodu (tak dopadl kamarád s reklamací bot, když se prodavač udiveně ptal, snad jste v nich nechodil? Málem ještě dostal infarkt).

Já požívám "levnější" z Přemkových nabídek a je to tak na dvě sezony. Po druhém roce při manipulaci s plachtou bublinky praskají a jde do šmelcu. Proto si hned objednávám dvě.   I.

host - 48.22 (?), 2.8.2013 12:02

nepoužívam žiadnu plachtu a ani na zakrytie. Vodu mám v horúce dni cca 29 stupňov, bez ohrevu. Pod plachtou to podľa mňa musí byť masaker, akurát čo sa kazí voda. Nehovoriac o nákladoch.

V jednoduchosti je krása...

host - 142.248 (?), 7.8.2013 9:27

Když jsem si pořizoval solární plachtu, tak mě v prodejně upozornili, že plachta nesmí být vystavena prudkému slunečnímu svitu a horku, protože to pak dochází k roztažení vzduchu v bublinkách, které praskají a to i tehdy, pokud leží na vodě. A měli pravdu, protože už se mi to několikrát stalo a to pak ty bubliny vypadají jako vypuštěný míč. Takže pozor na slunko...

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6708) - 14.199 (?), 7.8.2013 10:47

To máte vcelku pravdu, akorát ten název je nějak zavádějící, spíš by se to mělo jmenovat měsíční plachta. Mimoto řada prodejců to inzeruje právě k prohřátí bazénu a bez slunce se jaksi nic neprohřeje. Mně plachta odešla po druhé sezoně, prakticky trvale na bazénu, mimo koupání. Beru to jako přijatelné, tři sezóny by byly lepší.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?2.10.2025
Robotická sekačka na chalupu1.10.2025
Nestabilní pH v bazénu1.10.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti23.9.2025
Pila solo 63419.9.2025
Jak se dostat s odpadní trubkou do této šachty?15.9.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz