Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jistě jakákoliv hladká trubka se dá použít - má výhodu proti flexitrubkám, co mají žebra tvořící značný odpor. Pak jen vyřešit ta potřebná spojovací místa, což při dnešních materiálech a lepidlech by neměl být problém. U sacích trubek musí být 100% těsnost, nebo pak pumpa nebude potřebně sát. U vývodů není moc problém, neb voda jde z trysek ven, tedy pumpa netlačí proti zavřenému potrubí jako třeba u domovní instalace. 

Problém by mohl nastat ale u délky potrubí, 24 a 35 m není málo, odpor vzrůstá, zvláště když tam budou ohyby. Také je nutno myslet na vypuštění vody před zimou, pokud ta trubka nebude dost hluboko v zemi. 

Případně přemyslet, jestli by se to čerpání nedalo umístit blíže bazénu. Já to mám přímo vedle bazénu, při stejném výkopu, do přepadové jímky (pod schodami hned vedle filtru a čerpadla) mně přímo teče přepad z jedné podélné strany (což úplně stačí u bazénu 12x3m).  Vše pohromadě, mnoho výhod při údržbě, propírání filtru, odsávání dna, atd. Přidám obrázek, čínské zařízení, funguje po léta, žádný hluk, lehce přístupné.

Značné výhody bazénu s přelivem oproti skimmeru, plavání bez vody do nosu...   

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika